Capirex opět na pódiu

Loris Capirossi dokázal v Estorilu opět vystoupit na pódium a oslavovat třetí místo v závodě Grand Prix.

Loris Capirossi na továrním stroji Ducati opět využil hrozivou sílu motoru Desmosedici a dokázal proměnit závěrečný sprint na cílové rovince v portugalském Estorilu ve své další pódiové umístnění, když předjel Sete Gibernaua na továrním stroji Honda RC 211V a dokončil závod na třetím místě.
Italský jezdec získal v kvalifikaci své čtvrté letošní Pole Position, ale během závodu nestačil na tempo Maxe Biaggiho a především Valentina Rossiho. Po drobné chybě při brždění do první zatáčky ztratil i svou tehdy třetí pozici, když ho předjel právě španělský jezdec Sete Gibernau. V posledním kole šel však Capirossi opět před Španěla, ale ještě před posledními zatáčkami se dostal Gibernau opět zpět na pódiové umístnění. Výkon motoru však nakonec rozhodl, že Capirex slavil výkon v tomto závodě za přítomnosti vítězného Rossiho a druhého Biaggiho na pódiu estorilského okruhu.
“Dvojice Biaggi-Rossi nasadila velmi, velmi rychlé tempo, na které jsem nedokázal odpovědět,“ říkal Loris Capirossi v cíli závodu. “Pokusil jsem se je následovat, ale nakonec jsem skončil tak, že jsem musel po chybě v první zatáčce honit Seteho. Během posledních kol jsem se dostal až k Setemu a tak jsem mohl plánovat svůj útok v posledním kole. Dokázal jsem ho předjet v první zatáčce, ale pak jsem měl problém v sedmé zatáčce, což využil Sete k předjetí před šikanou. Zůstal jsem u něj v těsném kontaktu a v poslední zatáčce jsem jel venkovní stopu. Díky výkonu mého motoru jsem ho předjel dvacet metrů před cílem. Opravdu hodně jsem chtěl toto pódium.“
Spokojený s výsledkem byl i šéf Ducati Corse pan Claudio Domenicalli. “Byl to velmi tvrdý závod s velmi velkou rychlostí, ale dokázali jsme získat další pódium což je vždy náš cíl. Byl to velký moment,“ říkal spokojený šéf týmu Ducati Corse.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist