Camel Honda a Welkom

Do jihoafrického Welkomu se připravují i jezdci týmu Sita Ponse Max Biaggi a Makoto Tamada.

K dlouho očekávanému prvnímu závodu letošní sezóny se do jihoafrického Welkomu vypraví i tým legendárního Sita Ponse s jezdci Maxem Biaggim a Makoto Tamadou. Zimní testy ukázaly na silné stránky týmu Camel Honda, ale také odhalily slabiny, které hodlá celý tým postupně likvidovat. I přes několik problémů při oficiálních IRTA testech, byli vždy oba jezdci mezi nejlepšími. Cíl pro Welkom je tedy jednoznačný - během čtyř tréninků připravit nejvhodněji motocykly Honda RC 211V k nedělnímu závodu.
Max Biaggi
Pokud jde o Jižní Afriku, mohu říci, že ten okruh mám docela rád. Má celkem solidní nákres, je příjemný pro jízdu. Normálně tam bývá dobré počasí. Jisté však je, že se netěším na zvlněný asfalt, i když byl nedávno opravený. Okruh vždy zabere mnoho času než se dostaví přilnavost, obvykle celý první den. Se dvěma odlišnými rámy budeme potřebovat na správné nastavení trochu více času. Cítím se připravený, začínám s důvěrou a rozhodnutím.
Makoto Tamada
Nemohu se dočkat až uvidím ve Welkomu první zelené světlo tohoto roku. Jsem dychtivý jezdit a neuvěřitelně motivovaný za velmi dobrým výsledkem. Při nedávných testech v Montmeló a Jerezo jsem opravdu nepředvedl můj plný potenciál. Počasí nebylo na naší straně a nezbylo mnoho času na přípravu motocyklu. Chladné počasí nás nenechalo simulovat závod v podmínkách jaké jsem si představoval. Očekávám od Bridgestone nějaký nový materiál. Nějaký materiál jsem již při IRTA testech vyzkoušel a výsledky byly velmi dobré. V Jižní Africe očekávám více tohoto materiálu. Okruh ve Welkomu se moc nepoužívá a tak nemáme z tohoto okruhu mnoho dat. Může tam na nás čekat několik překvapení. Rád bych byl však rychlý již v trénincích a v závodě bych chtěl být mezi nejlepšími.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist