Camel Honda a Mugello

Max Biaggi nemůže mít žádný jiný cíl, než v Mugellu zvítězit, Makoto Tamada chce naopak navázat na loňský vynikající výkon, kdy skončil těsně pod cílovým pódiem.

Max Biaggi (pneu Michelin)
Co můžu říci o Mugellu pozitivního? Tento okruh by byl jedním z mých absolutních favoritů dokonce i kdyby to nebyl můj domácí okruh a dějiště italské Grand Prix. Nekonečná cílová rovinka, hned rychlá zatáčka, technicky náročné vlásenky, to vše dělá tuto fantastickou dráhu s zatáčkami Bucine, dvojitou Arrabbiata nebo zatáčky Casanova-Savelli, kde je vždy můj fanklub. Miluji každý kousek tohoto okruhu. Mám také rád kopcovitou povahu tohoto okruhu, nejsem příznivec plochých okruhů. Okruh je od Le Mans odlišný, nemá tak tvrdé brždění do zatáček. Myslím si, že závod bude velmi těžký, je nás mnoho, co chceme a jsme schopni jet dobře. Já mezi těmito jezdci jsem určitě také.
Makoto Tamada (pneu Bridgestone)
Jsem rád, že jedeme do Mugella, to je krásný okruh. Minulý rok jsem se tam bez předchozího testování ihned cítil dobře. V závodě jsem byl po prvním kole devatenáctý a dokázal jsem se dostat na konečné čtvrté místo. Byl to právě první závod, kdy jsem ukázal, že jsem schopný bojovat s nejlepšími. Ukázal jsem, že mohu přijmout výzvu o pódium. Tento rok jsem již při testování ukázal, že můžu jet rychle, nyní již musím pouze nalézt jak zachovat v závodě dlouhou životnost pneumatiky. Test po závodě v Le Mans předložil optimální výsledky a já věřím, že jsme našli nejlepší technickou rovnováhu pro můj stroj RC 211V, o kterém si myslím, že může nyní pracovat dobře na jakémkoliv okruhu.
Sito Pons (šéf týmu Camel Honda)
Myslím si, že Mugello je pro náš tým obzvlášť důležitý závod, protože tím začne velmi intenzivní fáze sezóny. Max je druhý v šampionátu a já věřím, že zde může jet dobře z mnoha různých důvodů: má potřebnou motivaci, je to jeho domácí okruh, má ten okruh opravdu rád a protože jsme byli testem v Le Mans schopni nalézt několik nastavení a různých kombinací, které nám pomohou z motocyklu dostat to nejlepší. Oba jezdci týmu Camel Honda v Mugellu jeli vloni dobře a vzhledem k pozitivní práci v Le Mans, mohou svůj loňský závod v neděli opět zopakovat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist