Camel Honda

Pro tým Camel Honda neznamenala domácí Grand Prix žádné velké výsledky, tým s Maxem Biaggim a Makoto Tamadou nemůže tedy být spokojený.

Max Biaggi (8. místo)
Jsem velmi zklamaný, po kvalifikaci jsem byl připravený dosáhnout lepší výsledek. V zahřívacím tréninku jsem zkoušel použitou pneumatiku, abych se připravil na druhou část závodu. Měl jsem dobrý start, který mě dostal do vedoucí skupiny. Pak jsem začal mít problémy se zadní pneumatikou, které dělala vše nemožné. Při analýze po závodě jsme zjistili, že byla vadná a proto jsem měl tolik problémů se stabilitou. Učinilo to motocykl prakticky nemožný závodit. Je to velké zklamání, ale musím tento výsledek dát stranou a pokračovat v práci zítra při testech na tomto okruhu. Věřím v Michelin a v jejich dobrou práci, kterou vždy odváděli.
Makoto Tamada (nedokončil závod)
Neočekávaně jsem ztratil přilnavost a poté se dostavilo silné chvění, které zapříčinilo velmi těžkou ovladatelnost motocyklu. Pokračovat nedávalo žádný smysl, ani by to nepomohlo vývoji. Zítra budu testovat nějaký nový materiál a pokusím se nalézt nějaké řešení problémů, které nyní mám. Vím, že na tom budu pracovat i Bridgestone a brzo se vše vrátí do normálu.
Sito Pons (šéf týmu Camel Honda)
Max měl jasný problém s jeho zadní pneumatikou, a proto nebyl schopný bojovat o vítězství a tím potvrdit výsledek z kvalifikace. Analýza dat, kterou jsme provedli, jakmile Max sesedl z motocyklu potvrdila, že ho postihlo divné chvění, které narušilo jeho kontrolu nad motocyklem. Zítra zde testujeme a našim cílem tak je vyřešit všechny problémy, které nás postihly v tomto závodě.
Gianluca Montiron (manažer Makoto Tamady)
Makoto Tamada byl zasažen zhoršením jízdních vlastností od zadního kola, které učinilo obtížnou ovladatelnost motocyklu. Přestože bylo za ním pouze dvanáct kol, rozhodl se odstoupit ze závodu, protože věděl, že by nám nemohl poskytnout ani žádné nové informace. Rozumím jeho rozhodnutí, nyní soustředíme naší pozornost na zítřejší test.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist