Byrne oficiálně u Aprilie

Britský jezdec Shane "Shakey" Byrne poprvé navštívil oficiálně továrnu Aprilia, tedy místo svého nového zaměstnavatele, se kterým se utká o body v MotoGP 2004.

Včera poprvé navštívil britský jezdec Shane "Shakey" Byrne továrnu svého nového zaměstnavatele, když byl v Noale oficiálně potvrzen jako jezdec MotoGP 2004 a představen svému novému prezidentu Ivano Beggiovi.
"Když mě poprvé kontaktovala Aprilia, téměř jsem tomu nemohl uvěřit," říkal Shakey. "Až když jsem odjel do Valencie podívat se na poslední závod roku a setkat se s Janem Witteveenem, tak jsem si uvědomil, že je vše pravda. Když jsem si poprvé sedl na RS Cube, bylo to ohromné, byl jsem velmi vzrušený."
Pro prakticky celý motocyklový svět bylo angažování Byrna doslova šok, když tehdy vlastně před deseti dny obletěla svět zpráva, že by se Shakey měl stát novým jezdcem týmu Petronas legendárního Carl Fogartyho.
"Je pravda, že jsem měl několik jiných nabídek z World Superbike," potvrdil Byrne. "Ale nabídka Aprilie zvítězila velmi snadno. Mým snem vždy bylo závodit v MotoGP. Co mě však přesvědčilo nejvíce bylo, že takový jezdci jako Valentino Rossi a Max Biaggi začínali u Aprilie. Oni jsou mojí hrdinové stejně jako další jezdci v nejprestižnější třídě a myšlenka na závodění s nimi, byla obrovská motivace."
Letos opět tříválcový motocykl Aprilia RS3 Cube mnoho nepřesvědčil a nejlepších umístnění zaznamenal Colin Edwards na samém začátku a posléze opět na konci šampionátu. Nicméně Shane Byrne si je vědom, že jej čeká velice těžký rok na neznámem motocyklu.
"Vím, že první rok bude těžký," doplňuje britský jezdec. "Budu se muset naučit novému prostředí, novým okruhům a ještě pomáhat Aprilii na vývoji. Nebude to snadné, ale plně se tomu oddám. Během nejbližších dnů se také rozhodnu, zda bude lepší zůstat bydlet doma v Británii nebo zda se nepřestěhuji do Itálie. Všechno proběhlo tak rychle, že jsem neměl čas zajímat se o detaily.
Továrna Aprilia potvrdila, že si je vědomá toho, že Byrne nebude bojovat o světovou korunu, ale realisticky prohlásila, že pravidelná účast mezi nejlepšími by byl dobrý výkon Shakeyho během jeho debutujícího roku. První testy by měl Shakey Byrne absolvovat 23. listopadu na španělském okruhu Jerez de la Frontera. Druhý jezdec továrny Aprilia je zatím zahalen tajemstvím, nicméně měl by vzejít z trojice Olivier Jacque - Garry McCoy - Jeremy McWilliams.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist