Bursa testoval motocykl i automobil

V domácím prostředí na dráze brněnského automotodromu absolvoval Michal Bursa poslední testování před zahájením mistrovství světa ...

Tisková informace č. 08/2003
Bursa testoval motocykl i automobil
V domácím prostředí na dráze brněnského automotodromu absolvoval Michal Bursa poslední testování před zahájením mistrovství světa ve vytrvalostních závodech motocyklů Endurance, v němž český jezdec bude startovat v německé stáji Team KFM-Herber Endurance. Třídenní závěrečnou část testů Bursa navíc doplnil prvními zkušebními jízdami s automobilem Škoda Octavia týmu Křenek motorsport, ve kterém se letos premiérově účastní domácího okruhového mistrovství.
Za řidítky motocyklu Suzuki GSX-R 1000 zakončil Michal Bursa třídílnou přípravnou sérii, jenž byla zahájena koncem dubna na španělském okruhu Cartagena a poté pokračovala na německém Oscherslebenu. "Byla to v podstatě poslední možnost na odzkoušení motocyklu před prvními závody. Teď už bude tým chystat motorku pro italský okruh Imola, kde světový seriál první květnový víkend začíná," uvedl jediný český zástupce v šampionátu a pokračoval: "Chtěl jsem si ještě osahat motocykl na trati, kterou velmi dobře znám. Bylo také třeba najet další ostré kilometry, abych byl řádně rozjetý už v prvním mistrovském podniku."
Poslední týmové testování absolvoval Bursa společně s dalším jezdcem stáje Němcem Hansem Herberem, zatímco třetí týmový závodník Švéd Gustav Persson trénoval na španělském okruhu Jerez. "Hans se také svezl. Využil možnost testování na dráze, která bude v červnu dějištěm třetího mistrovského podniku, ale v plánu byl především můj trénink a proto jsem toho najezdil více," sdělil Michal Bursa a při hodnocení posledních testů nebyl zcela spokojen. "Nějak mi to tentokrát nesedlo. Motorka byla vyladěna pro rychlejší tratě a její nastavení pro brněnský okruh nebylo úplně ideální. Pro červnové závody se bude muset ještě na technice zapracovat," dodal devětatřicetiletý pražský jezdec.
Po ukončení testů s motocyklem Michal Bursa přesedl do Škody Octavia a začal se učit roli automobilového závodníka, která jej letos čeká v mezinárodním českém šampionátu. "Volba ideální stopy je velice podobná jako při jízdě s motorkou. Je to ovšem něco zcela jiného, než jsem zatím zažíval za řidítky motocyklu," svěřil se jezdec po prvních kolech. "Je to příjemné, ale uvnitř auta je docela horko a na rovinách jsem měl pocit, že se nic neděje a mám dost času si ladit radio, kdyby tam nějaké bylo," říkal s nadsázkou k prvním pocitům Bursa a dodával: "Na začátek byla zvolena jízda ve volnějším tempu, abych si na auto postupně zvykl. Pak jsem se snažil zrychlovat. Určitě jsem se hned napoprvé nedostal na hranici svých možností a v mém výkony byly ještě rezervy, které příště budeme odstraňovat." Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 472 775 739 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz
Foto: Vladimír Rejda (klikni pro velké foto)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist