Bursa letos i v autech

Motocyklový závodník vytrvalostního Mistrovství Světa Michal Bursa se letos zúčastní i okruhového automobilového šampionátu.

Tisková informace 2003 - 01 Týmová vytrvalostní sestava již byla určena
Se Škodou Octavia pojede Vyplel, Korpljakov a motocyklista Bursa

Tři jezdci se budou střídat za volantem vozu Škoda Octavia, který letos tým Křenek motorsport nasadí do vytrvalostních závodů Divize 4 v mezinárodním českém okruhovém mistrovství. Do stájové sestavy byli zařazeni Petr Vyplel, Rus Andrej Korpljakov a dosud specialista na závody silničních motocyklů Michal Bursa.
Manažer stáje Josef Křenek jezdeckou sestavu pro český šampionát uzavřel v uplynulých dnech. "Věřím, že se nám podařilo vytvořit vyrovnanou trojici, což je pro vytrvalostní závody podstatné," uvedl Křenek. "S dostatečným předstihem před prvními závody absolvujeme testovací program, který bude sloužil především k seznámení jezdců s vozem a doladění automobilu. Výsledky testů nám také pomůžou při určování taktiky pro jednotlivé závody," sdělil dále Josef Křenek a dodával: "Neslibujeme, že budeme útočit na medailové pozice, nevíme v jaké síle nastoupí konkurence, ale nepopírám, že bychom rádi dosáhli stupňů vítězů alespoň v klasifikaci dvoulitrové skupiny. Závodníkům motivace nechybí."
Petr Vyplel neskrýval, že do sezóny vyhlíží s optimismem. "Loňský epilog naznačil, jaký potenciál je v automobilu i týmu. Pod vedením Josefa Křenka, který je brilantním technikem i dobrým taktikem, můžeme pomýšlet dost vysoko," uvedl sedmačtyřicetiletý jezdec. "Věřím, že budeme dostatečně rychlí, ale pojedeme s rozumem. Nebudeme se snažit rozhodnout o celkovém výsledku mistrovství hned v prvních závodech. Naším záměrem bude postupně nastřádat co nejvíce bodů," sliboval Vyplel a k vytvořené sestavě pro vytrvalostní závody dodal: "Přítomnost Michala Bursy v týmovém seskupení pro mě bude zajímavé oživení a věřím, že po sedmi letech na okruzích získám novou zkušenost."
Pro čtyřicetiletého Andreje Korpljakova nebudou starty s Octavií závodnickou premiérou, protože v minulosti se šest let věnoval automobilovým soutěžím a zkoušel také závody na okruhu. "Naposledy jsem startoval před sedmnácti roky," uvedl obchodník ruské národnosti. "Měl jsem zájem vrátit se po delší pauze opět do autosportu. Že jsem se rozhodl startovat v českém okruhovém mistrovství mělo dva důvody. Za prvé tady žiji a za druhé má český šampionát dobrou úroveň," uvedl dále Korpljakova dodal: "V týmu Křenek motorsport budu mít k dispozici špičkovou techniku a dobré zázemí. Udělám vše proto, abych byl pro stáj stejně platným jezdcem jako další dva piloti."
Šestinásobný republikový mistr Michal Bursa, který se v posledních sezónách věnoval světovému šampionátu ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů, svým rozhodnutím startovat v automobilu jakoby napodobil hvězdu královské třídy motocyklového mistrovství Valentina Rossiho. "Rozhodně to není nějaká imitace," zdůraznil Bursa. "Vyzkoušet si jinou motoristickou disciplínu mě lákalo již v minulosti, ale dříve k tomu nebyla příležitost. Šance se naskytla nyní u týmu Křenek motorsport, s nímž můžu absolvovat závody na okruzích, které se svým charakterem velice podobají mé dosavadní silničářské specializaci. Také proto bych vstup do jiné automobilové disciplíny odmítal," sdělil dále devětatřicetiletý pražský jezdec a dodával: "Kalendář českého okruhového mistrovství automobilů nekoliduje se světovým šampionátem ve vytrvalostních závodech motocyklů, takže mohu bez absence absolvovat oba seriály."
Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 472 775 739 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist