Brno a MEZ MR ještě jednou

Wlada39 pro nás připravil další reportáž z brněnského republikového šampionátu, tak se na něj koukněte.

Stocksportům kraloval podle očekávání Alfi Luger, ten zajel poleposition v čase 2:09,403,tři desetiny byl za ním Pavel Bittner, třetí Gianluigi Vallisari(neboduje do MMČR) a čtvrtý Marek Svoboda. Od startu šel do čela Luger, pronásledovaný Bittnerem který později udělal chybu a havaroval. Vše se zdálo být jasné, ale stalo se něco co nikdo nečekal, poslední dvě kola odjel Luger ve volnějším tempu, proč?? Docházel mu benzin, ve stoupání do poslední serie zatáček už jel jen na výpary a cílem projel kývajíce motocyklem na druhém místě, zvítězil Marek Svoboda a třetí byl Matěj Smrž.
Ve třídě do 125ccm byl v první kvalifikaci nejrychlejší Michal Březina na stroji FGR s časem 2:17.786 sec., do druhé kvalifikace však kvůli problémům s motocyklem nenastoupil. Na roštu byl přesto z našich nejvíce vepředu (vepředu říkám proto, že vzhledem k tomu že se závod jel jako součást Alpen Adria poháru, stál na poleposition teprve jedenáctiletý rakušan Filip Eitzinger. Hned za Březinou byli na roštu Jan Prudík a Markéta Janáková. Hned v prvním kole havaroval v prví levé zatáčce na „stadionu“ Václav Krupička, vedle jedoucí Březina při vyhýbání spadl také a závod nedokončil. Vašek byl s těžkým otřesem mozku přepraven vrtulníkem do nemocnice. V závodě nakonec vyhrál Patrik Ertl, o necelé tři vteřiny před druhou Markétou Janákovou a třetím Mariem Pavkovičem.
Ve dvěstěpadesátkách kraloval po všechny tři dny Radek Rous, na roštu se musel spokojit s druhou pozicí neboť se před něj o dvě setiny vteřiny dostal Gabor Rizmayer. Druhý z našich byl Michal Filla a třetí Jaro Černý, který při zaváděcím kole stihl havarovat a přijel na rošt trošku zablácený. Od startu šel do čela na pozvolna osychající trati Henrik Voit, ale během několika kol byl dostižen skupinkou Rous, Rizmayer, Stingl a později se v poli propadl. Na vedoucí trojici mocně dotahoval Michal Filla, ten během několika kol smazal svoji ztrátu a v druhé části závodu se zapojil do boje o čelo. V závodě nakonec zvítězil Radek Rous, druhý byl Rizmayer a třetí Stingl, na Michala Fillu zbylo v cíli ono nešťastné čtvrté místo, ale mohl být spokojen protože v závodě našeho mistrovství obsadil druhou pozici, třetí z jezdců bodujících v našem mistrovství byl Henrik Voit.
V superbicích měl v trénincích velké problémy vítěz z Trenčína Jirka Dražďák, který v první kvalifikaci havaroval a v druhé měl problém se strojem a do závodu jel z posledního místa na roštu. Kvalifikaci vyhrál Brněnský Jirka Mrkývka se svojí novou Ducati 998 v čase 2:08,669, druhý z našich byl Jirka Trčka a třetí Pavel Veselý. Mrkývka jasně zvítězil, druhý byl Pavel Veselý a na třetí místo se protlačil Jirka Dražďák.
Supersporty měly také svého favorita, Torstena Fritzscheho, ten byl z „našich“ v kvalifikaci nejrychlejší (čas 2:12,994, druhý z našich byl Jirka Fejta a třetí Jindra Hudeček. V závodě zvítězil Fritzche(v Alpen Adria o 0,6 sec. druhý) s bezpečným náskokem před dvojicí Ouda, Hudeček, která se až na cílovou pásku prala o druhé místo, více štěstí měl nakonec Ouda, který porazil Hudečka o 7 setin sekundy. Jirka Fejta se na startu propadl a do cíle dojel na čtvrté pozici.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist