British Superbike - Trhruxton

Na okruhu Thruxton pokračoval šestým kolem britský šampionát třídy Superbike.

Na britském okruhu Thruxton pokračoval patrně nejkvalitnější evropský národní šampionát třídy Superbike. V prvním závodě se dnes radoval domácí Michael Rutter, který letos vodí motocykl Honda CBR 1000RR týmu HM Plant Honda Racing, tedy týmu, který známe z loňského Mistrovství Světa, kdy však ještě používal materiál italské Ducati.
Rutter zvítězil o pouhých 0,024 sekundy před Johnem Reynoldsem z týmu Rizla Suzuki, tedy z týmu podporovaném přímo továrnou Suzuki. Třetí skončil Sean Emmett (Monstermob Ducati) a čtvrtý Gregorio Lavilla, který v tomto podniku nahradil u týmu Rizla Suzuki zraněného Yukio Kagayamu. Pětici nejlepších doplnil vítěz kvalifikace Dean Thomas (Sendo Ducati Dienza).
Druhý závod třídy Superbike přinesl největší radost Seanu Emmettovi, jenž o 0,783 sekundy zdolal Michaela Ruttera. Třetí přijel do cíle Gregorio Lavilla, čtvrtý Scott Smart (Kawasaki ZX-10R) a pátý James Ellison (Yamaha YZF R1).
V celkovém pořadí vede po šesti podnicích (12 závodů) John Reynolds (227 bodů) před Michaelem Rutterem (219) o osm bodů. Na třetím místě je Scott Smart se ziskem 153 bodů.
V závodě třídy Supersport se radoval Karl Harris, jenž o 0,933 sekundy porazil Leona Camiera, kterého jistě znáte z jeho působení v Grand Prix třídy 125 ccm. Třetí dokončil závod Michael Laverty, čtvrtý byl Luke Quigley a pátý Pere Riba.
V celkovém pořadí této třídy vede Karl Harris (111), jenž opět odsunul na druhou pozici Michaela Lavertyho (107). Třetí je další jezdec známí z působení v Grand Prix, tedy Jason Vincent (77), který je před čtvrtým Pere Ribou (72) a pátým Simonem Andrewsem (65).
Jezdci ze šampionátu British Superbike se nyní představí v závodech World Superbike, které se jedou na okruhu Silverstone již příští neděli. Svůj šampionát poté opět rozjedou týden po Silverstonu, kdy mají na programu dostaveníčko na londýnském okruhu Brands Hatch.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist