BikeCountry - Jílovice (4)

Závěrečná zpráva z letošního setkání silničářů při motokrosovém klání v Jílovicích.

Předem se omlouvám, že jsem Vám nepodal zprávu o výsledku BikeCountry 2003 již včera, ale zapříčinily to dvě věci - ta první je fakt, že před domem Jakuba Smrže, kde jsem chtěl odeslat článek, jaksi nefunguje T-Mobile a já se tak nemohl připojit na NET, ten druhý je závěrečné vyhodnocení a následná oslava vítězům, které jsem se částečně zúčastnil a nebyl proto čas na připojování se k síti.
Proto nyní alespoň v krátkosti z výsledků celého podniku (celková zpráva bude na oficiálních stránkách jílovického motokrosového):
V závodě BikeCountry 2003 zvítězil motokrosový profesionál Zdeněk Blábolil (5. místo v MR a 9. v MEZ MR ČR), který s vypůjčenou Hondou 250 od firmy Honda Jech-Smrž nedal nikomu šanci, když zvítězil jak v tréninku a rozjížďkách, tak i v samotném finále. Na druhém místě se umístnil další profesionál Lukáš Mohaupt a i na třetím se stkvěl profesionální motokrosař Ondřej Bendík.
Z vítězství v kategorii "Silničář" se radoval trojnásobný celkový vítěz z předešlých let Kamil Prager, který však do finálové jízdy nenastoupil. Jako důvod byla nejprve přímo na závodišti uvedena porucha motocyklu, při závěrečném vyhlášení však Kamil specifikoval důvod svého odstoupení z finálové jízdy jako celkovou únavu jezdce po náročném pátečním tréninku a sobotního programu. Jako druhý se v kategorii silničářů s licencí umístnil Tomáš Mikšovský před třetím Pavlem Oudou.
Tomáš Mikšovský si statečně vedl i ve finálové jízdě, jenže pád (nejhorší ze všech během celého dne) mu nejen překazil naděje na solidní umístnění, ale i na tři minuty vyrazil dech. Jako statečný zachránce se k dlouho ležícímu tělu Tommyho uprostřed tratě vrhl jeho kolega z reprezentace ve třídě Superstock a včerejší startér závodů - Matěj Smrž.
Celkově se dá jednoznačně říci, že letošní ročník jílovického BikeCountry byl zřejmě nejpovedenějším z dosavadních ročníků, k čemuž přispěli i samotní jezdci, kterých počet se opět zvýšil, když dosáhl čísla přes 160 jezdců. Zvýšila se úroveň i samotných jezdců, kde dnes již nevidíme ani v kategorii amatérů klasické "zametače", kteří dostávají během 12. minut čtyři a více kol.
Závěrem mi dovolte vzpomenout ještě jednu cenu, kterou obdržel Ing. Tomáš Foukal. Tato cena nese název "Nejsešlejší jezdec" a jistě si dokážete představit za co byla našemu jedinému pilotu sidecaru udělena - nejstarší účastník BikeCountry 2003.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist