Biaggi získal deváté pódium

Max Biaggi získal v Sepangu své letošní deváté pódium v závodě Mistrovství Světa třídy MotoGP.

Po špatném začátku nakonec slavil Max Biaggi v cíli sepangského závodu své deváté pódium v této sezóně. Max první kola hledal správný rytmus, později předjel nejen Nickyho Haydena, ale i Carlose Checu a bezpečně obsadil třetí místo kterým si udržel i nadále naději na konečné druhé místo letošního šampionátu.
"Začátek závodu byl pro mě komplikovaný," říkal Max Biaggi. "Neměl jsem dobrý start a trvalo mi několik kol než jsem získal stabilní rychlost. Mezitím vedoucí jezdci odjeli a já je již nemohl dojet. Byl to velmi těžký závod. Dal jsem do něj jako vždy vše co jsem mohl. Musím poblahopřát Rossimu k jeho vítězství v šampionátu. Tato sezóna byla pro Valentina těžší a já doufám, že ta příští bude pro něj ještě těžší."
Stejně jako Biaggi, tak i druhý jezdec týmu Sita Ponse, japonský pilot Tohru Ukawa, měl problémy v úvodu závodu. Své šance na dobrý výsledek však nakonec dokázal zužitkovat a dojet si pro devět bodů za sedmé místo.
"Bylo velmi těžké kvůli vysoké teplotě udržet se nejrychlejších jezdců," vzpomínal na závod Tohru Ukawa. "Vybral jsem si příliš měkkou zadní pneumatiku. Má rychlost byla stejná na začátku a na konci závodu. Uprostřed závodu se mi podařilo několik kol za 2:05. Opět jsem neměl dobrý začátek, ačkoliv bych to tak nehodnotil. Nebylo to zase tak špatné, ale ztratil jsem několik pozic. Neměl jsem dostatek času zachytit se Capirossiho. Zadní pneumatika dost klouzala, ale to je problém, který mám celou sezónu. Jsou ještě dva závody, ve kterých bych chtěl nalézt řešení."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist