Biaggi i Ukawa o závodě MotoGP

Max Biaggi a Tohru Ukawa hovoří o posledním závodě Mistrovství Světa, který se jel na německém okruhu Sachsenring.

Po kvalifikačním triumfu a po úspěchu v Anglii opustilo Maxe Biaggiho v závodě německé Grand Prix štěstí, když pro něj závod předčasně skončil po pádu, kterému předcházel slabší start do závodu, i nevýrazné výkony v prvním kole, kdy byl na konci tohoto úvodního kola klasifikován až na desáté pozici. Biaggi poté začal bojovat, stal se jedním z nejrychlejších jezdců, když dokonce zajel nejrychlejší kolo závodu. Poté, co dokázal předjet Troye Baylisse a dostat se na třetí pozici, přišlo 14. kolo a sním i pád ve velké rychlosti.
"Bolí mě záda, ruce i nohy, bolí mě celé tělo," říkal po závodě italský jezdec. "Jsem velmi zklamaný, ale nemohu s tím nic udělat. Měl jsem divný začátek, v prvních zatáčkách jsem byl trochu nerozhodný a předjelo mě mnoho jezdců. Poté jsem se celým polem musel probíjet zpět, musel jsem jet velmi usilovně. Když jsem dostihnul Baylisse, ztratil jsem kvůli němu nějaký čas a když jsem se konečně přes něj dostal, tak jsem havaroval. Všechno proběhlo tak rychle, že stále ještě nevím přesně co se stalo. Když havarujete, je to vždy záležitost jezdce, ale v tomto případě musím říci, že jsem s předkem měl problémy celý víkend. Přesto je to hanba, mohl jsem dnes skončit na pódiu. Nyní se již musím myšlenkově soustředit na Brno, ačkoliv na tento pád a na jeho překonání budou mé myšlenky vzpomínat ještě dlouho."
Druhý jezdec týmu, Japonec Tohru Ukawa dokončil závod na šestém místě, poté co skoro celý závod sváděl souboj místy až v sedmičlenné skupině, která si často měnila své pozice. Po šesté pozici na Sachsenringu si Ukawa musí rychle zvyknout na jiný motocykl, protože již tento víkend absolvuje na stroji Honda VTR 1000 SP-W osmihodinový závod na okruhu Suzuka.
"Měl jsem dobrý start do závodu, ačkoliv jsem měl nějaké potíže s výkonem a tak jsem nemohl zůstat s vedoucí skupinou," vzpomíná Ukawa. "Nicméně nebyly to velké překážky a tak jsem se cítil v dobré pohodě. Myslím, že výsledek není hodně špatný, ačkoliv je pod mé očekávání. Myslím, že dělám neustálý pokrok a získávám v každém závodě větší důvěru. Doufám, že poté co budu závodit v osmihodinovce na Suzuce a poté co strávím dovolenou doma v Japonsku, budu zpět v Brně v plném zdraví a budu moci závodit opět s nejlepšími jezdci."
K závodu na Sachsenringu se vyjádřil i týmový manažer Sito Pons, který zdůraznil, že to pro Maxe Biaggiho byla velká škola. "Max již v kvalifikaci předvedl, že má dost rychlosti vyhrát závod," říkal Pons. "Byla to velká škoda, že dnes havaroval. Max byl nejrychlejším jezdcem dne a tak ztratil velkou příležitost zmenšit svůj odstup v celkové klasifikaci Mistrovství Světa," doplnil Sito Pons, který také upozornil na to, že Ukawa již zlepšenou kondici dokázal proměnit v úspěšný závod. "Tato Grand Prix mu dá hodně důvěry, doufám, že v Brně učiní další krok vpřed," končil Sito Pons.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist