Biaggi dál, Ukawa konec

Max Biaggi bude pokračovat v týmu Sita Ponse, Tohru Ukawa odchází a stane se testovacím jezdcem HRC.

Více než 120 000 diváků sledovalo finále letošního šampionátu Grand Prix ve španělské Valencii. Před tímto nadšeným publikem bojoval italský jezdec Max Biaggi, nejen o další body do celkové klasifikace, ale především o své další pódium. Po souboji s Lorisem Capirossim v počátečních fázích závodu, skončil nakonec Biaggi na čtvrtém místě, když mu právě Capirossi dokázal ujet a obsadit poslední pódiové místo.
"Stejný problém, který jsem měl o tomto víkendu během tréninků, se vrátil i při závodě," stěžoval si Biaggi po závodě. "Nemohl jsem jet v některých místech rychleji. Snažil jsem se ze všech sil, protože jsem chtěl v posledním závodě skončit na pódiu, ale bylo to nemožné. Na konci závodu jsem měl skoro zničenou přední pneumatiku, protože bez motorové brzy jsem musel mnohem více používat přední brzdu. Doufám, že tento problém, který jsem zažil zřejmě protože jsem měl novou konfiguraci motocyklu, bude před příští sezónou brzo vyřešen, a že všichni jezdci Hondy zahájí sezónu ve stejných podmínkách."
Druhý jezdec týmu, Japonec Tohru Ukawa, skončil ještě hůře, když byl v pátém kole sestřelen svým krajanem Shinyou Nakanem, který se následně přišel do boxů týmu Camel Pramac Honda Pons osobně Ukawovi omluvit. Pro Ukawu znamenal tento závod také posledním představením na veřejnosti za tým Sita Ponse.
"Jsem velmi zklamaný, protože tohle je hloupý způsob jak ukončit závod," říkal Tohru Ukawa po návratu ke svému týmu. "Nakano do mě vrazil zezadu a já havaroval. Není to nejlepší způsob jak odejít. Od příštího roku bude testovací jezdec HRC. Chci však ještě závodit, myslím, že je to příliš brzy na odchod ze šampionátu a tak uvidím co bude dál."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist