Biaggi a Rossi o Doningtonu

Max Biaggi a Valentino Rossi komentují rozhodnutí o vítězi závodu třídy MotoGP na britském okruhu Donington Park

Po závodě třídy MotoGP na okruhu Donington Park se radoval z vítězství Valentino Rossi, který však později “u zeleného stolu“ o svůj další triumf přišel. Následující řádky nemají za úkol stavět se na stranu toho či onoho jezdce, potvrdit či vyvrátit rozhodnutí konkrétních lidí, ale jsou zaměřené pouze na slova dvou jezdců, kterých se tento verdikt nejvíce týkal.
Valentino Rossi ve druhém kole předjížděl v místě havárie Tohru Ukawy pod vyvěšenou žlutou vlajkou Lorise Capirossiho, čímž porušil řády a tak mu bylo dodatečně po závodě uděleno deset sekund penalizace. Rossi se tedy ve výsledkové listině posunul o těchto deset sekund dozadu, čímž mu v konečném hodnocení závodu patřilo třetí místo. Z vítězství se tak radoval další italský jezdec Max Biaggi a na druhé místo se posunul původně třetí Sete Gibernau. Co o tomto říkají Valentino Rossi, jako zástupce potrestaného jezdce a Max Biaggi, jako zástupce dodatečného vítěze?
Max Biaagi (dodatečný vítěz):
Vyhrál jsem závod, ale rozumím tomu, jak se Rossi cítí, protože se mi to přihodilo v roce 1998. Jsem šťastný, že mám 25 bodů, ale není to jako normální oslava. Vše co mohu říci je, že mám s Rossim soucit, ale pravidla musí být aplikována.
Valentino Rossi (původní vítěz):
Vím, že jsem byl ten den nejlepším jezdcem. Zasloužil jsem si vyhrát, jezdil jsem dobře. V prvních třech kolech a na pódiu byla pro mě neuvěřitelná atmosféra a podpora. Bylo to jako znovu v Mugellu. Nejsem si jistý, zda jsem viděl žlutou vlajku, nebyly tam již žádné pozůstatky z Ukawova motocyklu ani žádné jiné nebezpečí. Ale ze záznamu na videu je jasné, že jsem předjel Capirossiho pod žlutou vlajkou.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist