Bayliss se učil u televize

Troy Bayliss se učil okruh Le Mans pohledem na televizní záznam loňského závodu.

Troy Bayliss vstoupil do světové závodní extratřídy opravdu úchvatně. Coby nováčkovi šampionátu MotoGP mu patří třetí pozice v celkovém hodnocení, když nejprve dojel v Suzuce na pátém místě, poté ve Welkomu na čtvrtém a v Jerezu na třetím (ještě předtím však při svém debutu v Grand Prix dokončil v roce 1997 závod třídy 250 ccm na šestém místě - tendence je tedy vzestupná: 6-5-4-3). Jak Frederico Minoli vtipně v Jerezu poznamenal - pokud bude Bayliss pokračovat v této tendenci, tak vyhraje svůj první závod MotoGP právě v Mugellu - tedy na domácí trati italské továrny Ducati.
"S pokrokem jsem docela spokojený, ale v závodění stále hledáte něco nového," říká před startem v Le Mans australský pilot Troy Bayliss. "Nesmíme přestávat v našem pokroku a uvidíme jak se věci vyvinou. Okruh Le Mans vůbec neznám kromě toho, že jsem se ho snažil naučit pohledem na videozáznam loňského závodu. Takže tam pojedu a budu se snažit dělat to co vždy. Se sílou našeho motocyklu by to nemělo být špatné a se zbytkem motocyklu nemám žádné problémy.
Po třech letech v Mistrovství Světa Superbike se Bayliss rychle stal právoplatným členem paddocku MotoGP. "Užívám si toho a moje děti se alespoň baví," vysvětluje Bayliss jenž po závodech cestuje se svou manželkou Kim, synem Mitchellem a dcerou Abbey. "Oni se přátelí s dětmi Jeremy McWilliamse, hrají si spolu, pořádají vodní boje."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist