Bayliss se těší do Brna

Po červencových testech se Troy Bayliss těší na brněnský okruh, kde chce pokračovat ve vývoji Ducati Desmosedici.

Tři týdny poté, co zaznamenal své druhé pódium v závodě třídy MotoGP, chce bývalý světový šampión třídy Superbike Troy Bayliss z Austrálie být opět v dobré formě zpět v sedle svého stroje Ducati Desmosedici. Třetí muž závodu na Jerezu a na Sachsenringu doufá v hrozivou sílu stroje Ducati na výškovém převýšení našeho okruhu v Brně.
"Toto je můj první rok v MotoGP a vypadá až na malé výjimky dobře," říká před pátečním startem Grand Prix australský jezdec. "Před Brnem se cítím docela jistý. Je dobré jít na okruh s tímto vědomím a tak doufám, že to bude lepší než při nedávném testování na tomto okruhu. Je to značně lstivý okruh, velmi plynulý a široký. Předpokládám, ža by se dalo říci, že je podobný Mugellu, ačkoliv ne v otázce hrbolatosti. Myslím, že by našemu motocyklu mohl vyhovovat."
Bayliss je se strojem spokojený a myslí si, že jim také pomohlo překvapení ostatních týmů na začátku sezóny. "Bylo tam sice z mé strany několik chyb, ale nyní se již na motocyklu cítím lépe. Na začátku sezóny jsme na tomto projektu učinili velký pokrok, udělali jsme několik změn a vyzkoušeli několik dramatických nastavení. Děláme tedy malé kroky vpřed, ale stále potřebujeme ještě více, abychom se dostali do lepší úrovně. Vždy se pokouším zlepšit vlastnosti motocyklu, aby s ním bylo snadnější jezdit, doufám, že se mi to bude dařit i v dalších závodech."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist