Battaini absolvuje triathlon

Italský jezdec Franco Battaini se připravuje na těžký závod v triathlonu, který je jeho druhou největší zálibou.

Jeden z "nejudělanějších" jezdců celého motocyklového kolotoče Grand Prix, italský pilot Franco Battaini se připravuje nejen na debut ve svém novém týmu Campetella Racing, ale i na triatlonový závod ve svém městě Brescia. "Závod je 9. března a tak každý den cvičím, běhám, plavu a jezdím na kole", vysvětluje atlet Battaini. "Každý kdo mě zná ví jak miluju tento sport a tak jistě pochopíte, že cvičení není pro mě oběť. Je to vynikající způsob jak se dostat do kondice před mým vstupem do nového týmu. Tento vstup by se měl konat 5. - 6. února na okruhu Valencia. Od posledního závodu jsem nejel na motocyklu a tak se již těším na tento test, který zahájí novou kapitolu mé kariéry."
Konec loňské sezóny znamenal pro tohoto Itala jistou část negativní zkušenosti a tak zimní dovolená znamenala také velké přemýšlení o budoucnosti. "Během roku hodně cestuji a tak celou svou dovolenou jsem věnoval mé rodině, uvolnil jsem se."
Battaini se spoléhal, že i v letošní sezóně zůstane v týmu WWC, ale ten se rozhodl všechny své síly soustředit po zisku titulu s Arnaudem Vincentem pouze na třídu 125 ccm a tak Franco hledal nové angažmá. Našel ho u týmu pana Campatelli. "Budu opět jezdit na Aprilii a doufám, že budu opět na čelních pozicích, ačkoliv je mi jasné, že to nebude lehké. Manuel Poggiali již jezdí velmi dobře na novém motocyklu, Elías bude mít také letos již více zkušeností. Já sice mám také hodně zkušeností, ale ty někdy nestačí na sílu motocyklu."
Franco Battaini letos obhajuje své nejlepší historické umístnění, které svým šestým místem celkově získal právě v loňské sezóně třídy 250 ccm. Zda naváže na úspěšnou sezónu, či zda propadne do hlouby pole jezdců uvidíme již 6. dubna na okruhu Suzuka, kde se jede zahajovací závod.
Profil Franco Battainiho

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist