Barros po operaci, Rossi neuvolněn

Alex Barros absolvoval operaci svého zraněného ramene a Valentino Rossi zřejmě nebude uvolněn před koncem letošního roku - čtěte v článku.

Krátce po skončení posledního závodu MotoGP se odebral brazilský jezdec Alex Barros domů do Jižní Ameriky, kde podstoupit operaci svých zraněných šlach v ramenu, tedy zranění, které mu ztrpčovalo život ve druhé polovině letošní sezóny. Během úspěšné operace mu byly "spravené" dva poškozené vazy, které byly navíc zpevněné speciální kotvou pro lepší zahojení. Již po několika dnech byl Barros schopný opustit nemocnici, kde si nechal také "opravit" své zlomené žebro.
Alex Barros patří mezi nejvážnější kandidáty na post uvolněný odchodem Valentina Rossiho k Yamaze. Smlouva mu však svazuje nohy ještě i pro rok 2004, ale továrna Yamaha již oznámila, že pokud bude Valentino Rossi vyvázaný ze svého kontraktu ještě před koncem letošního roku, ustoupí na oplátku ona ze svých smluvních závazků s brazilským jezdcem.
Nicméně vše nasvědčuje tomu, že Honda od svých závazku s italským mistrem neustoupí, když z míst japonského, motocyklového gigantu zazněla slova, že nebudou dávat Yamaze předčasným ukončením smlouvy s Valentinem Rossim žádnou výhodu. Alex Barros je vzhledem ke svému zranění stejně minimálně do konce letošního roku "nepoužitelný".
Stále však platí i možnost, že Alex Barros setrvá i v příští sezóně v týmu Hérve Poncharala a bude tak týmovým kolegou Marco Melandriho na továrnou podporovaném stroji Yamaha YZR M1. Jako další kandidáti však stojí na toto místo frontu Japonci Shinya Nakano a především Norick Abe.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist