Barros má nejistý Sachsenring

Brazilský jezdec Alex Barros čeká do příští středy na rozhodnutí o svém případném startu na okruhu Sachsenring.

Předčasně skončil pro Alexe Barrose víkend na okruhu Donington Park, kdy po kolizi s Yukio Kagayamou z týmu Suzuki Grand Prix musel se zraněním pouze sledovat odpolední závod třídy MotoGP.
"Kagayama špatně odhalil brzdy na konci cílové rovinky a vrazil do mě v době, kdy jsem vyjížděl z boxů," vysvětloval celou situaci brazilský jezdec Alex Barros. "Po nehodě jsem navštívil dr. Costu a ten mi oznámil, že mám zlomenou pátou záprstní kost na pravé ruce, a že je nemožné startovat v závodu. Dal mi ruku do malé sádry, abych neztratil sílu v předloktí. Také mi řekl, abych pohyboval rukou co nejvíce, aby se urychlil kalcifikační proces [ukládání vápníku v kostech, neboli srůstání kostí - poz. racing]. Nyní musím počkat do příští středy, kdy mě opět prohlédne dr. Costa a pak se teprve dozvím, zda budu moci startovat v Německu. Jsem extrémně zklamaný, je to poprvé co nemohu startovat kvůli zranění od mé havárie v roce 1992 v Magny Cours, kdy jsem si zlomil klíční kost."
"Alex mi řekl, že učiní vše co může, aby byl připravený na Sachsenring. Budeme však muset počkat a uvidíme jak se jeho zlomená kost na pravé ruce hojí a až poté učiním nějaké rozhodnutí," říkal na případné angažování náhrady pro Sachsenring manažer týmu Gauloises Yamaha pan Hérve Poncharal.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist