Barbera se připravuje na sezónu

Španělský pilot Hector Barbera se připravuje na sezónu Grand Prix 2003 nejen dřinou v tělocvičně, ale i zabořenou hlavou ve školních knihách.

Dvě hodiny denně se trápí v tělocvičně mladý španělský jezdec Héctor Barbera, který se připravuje na svou druhou sezónu mezi jezdci Grand Prix třídy 125 ccm. Jeho program mu připravil osobní trenér Miguel Maeso a má za úkol zlepšit svalovou hmotu mladého pilota. "K Vánocům jsem dostal Supermotardový motocykl, se kterým nyní doplním svůj tréninkový program, než se dostanu na svůj skutečný motocykl", říkal o přípravě Hector Barbera.
Barberův tým prochází rekonstrukcí, místo jednoho mechanika bude mít v letošní sezóně tento nadějný pilot dva mechaniky, kteří se budou starat o jeho materiál. Barbera však stále ještě neví, kdy dostane nové motocykly, zda se na nich sveze již nyní nebo zda si bude muset počkat až na IRTA testy. Jako svou výhodu pro letošní rok vidí znalost okruhu, které pro něj pochopitelně byly v loňském roce zcela nové. "Chci jezdit na předních místech hned od prvního závodu na Suzuce", říká Barbera na start nové sezóny.
Nyní musí Barbera také dohánět vše co zameškal během uplynulého roku a tak se také posadil do školních lavic. "Studuji na škole v Cheste, mám zde zvláštní studijní plán. Tato škola stojí hned vedle okruhu u Valencie, jen několik metrů od dráhy a tak nepřestávám myslet na motocykly ani když mám hlavu v knihách. Všichni moji spolužáci jsou sportovci z různých disciplín, od šachistů až po přeborníky karate", vypráví Barbera o svém vzdělání.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist