Aprilia ve Valencii

Na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie pokračoval druhým dnem test továrny Aprilia, která zde nasadila jezdce ze všech tří kubatur Grand Prix.

Na okruhu Valencia dnes pokračovalo testování továrny Aprilia, která zde představila několik svých týmů ze všech objemových tříd. Pochopitelně největšího zájmu se dočkali Colin Edwards a Noriyuki Haga, kteří zde zkoušejí nový stroj RS3 Cube pro závody třídy MotoGP.
Colin Edwards absolvoval úctyhodných 91 okruhů, při kterých dosáhl nejrychlejšího času 1:33,2, tedy naprosto stejného času jako Max Biaggi při svém vítězství v kvalifikaci na poslední závod loňské sezóny Grand Prix.
Skoro stejného času dosáhl při svých 86. kolech také Norick Haga jenž svůj nejrychlejší okruh zajel za 1:33,5, tedy o pouhé tři desetiny pomaleji.
Z plejády jezdců třídy 250 ccm stojí za zmínku jistě 1:36,0, které dosáhl Manuel Poggiali a odsunul za svá záda všechny ostatní střelce včetně jednoho z nejžhavějších kandidátů ne světový titul Randy de Punieta jenž zajel o půl sekundy pomaleji. Z jezdců třídy 125 ccm je potřeba upozornit na Youichi Uie jenž svůj přestup na stroj Aprilia zvládá naprosto dokonale, když dnes zajel čas 1:40,2 což je skoro o půl sekundy rychleji, než zajel Ui při kvalifikaci na Velkou Cenu Valencie.
Aprilia nyní zabalí svůj materiál a vybalí ho až při oficiálních IRTA testech na okruhu Jerez de la Frontera.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist