Aprilia již hovoří o roce 2004

Tovární tým Alice Aprilia opouští jak Colin Edwards, tak i Noriyuki Haga. Italský tým však bude ihned po Grand Prix Valencie testovat s Marcellinem Lucchim.

Poslední závod roku bude také posledním závodem současných továrních jezdců italské Aprilie v barvách tohoto výrobce. Jak prozradil šéf projektu RS3 Cube pan Gigi Dall'Igna, vedle již dříve zveřejněného odchodu Colina Edwardse odejde i japonský jezdec Noriyuki Haga. Tým však v letošní sezóně motocykly po nedělním závodě nezazimuje, ale naopak ihned zahájí testovací plán pro nadcházející sezónu. Od úterý totiž absolvuje se svým testovacím jezdec Marcellino Lucchim na okruhu ve Valencii první testovací dávku.
"Můžeme pouze říci sbohem Coline a Nori," říká v tiskovém prohlášení týmu Alice Aprilia pan Gigi Dall'Igna. "Okamžitě zahájíme testovací práci pro rok 2004. Budeme zde testovat [ve Valencii - poz. Racing] po Grand Prix s Marcellino Lucchim. Brzo budeme testovat nový motor, ale v této střední fázi se zaměříme spíše na nastavení motocyklu. Budeme testovat novou kyvnou vidlici a různé nastavení podvozku. Tato práce nám umožní připravit motocykl pro příští sezónu. I když jsme kvůli těmto testům trochu nervózní, jsme připravení ukončit sezónu dobrým výsledkem."
Nejvážnějšími kandidáty na místa továrních jezdců Aprilie pro rok 2004 jsou Olivier Jacque a Jeremy McWilliams, zatímco Colin Edwards skončí u Hondy a Nori Haga zřejmě pojede některý z národních nebo světových šampionátů třídy Superbike.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist