Aoki testoval čtyřtakt

Japonský jezdec Nobuatsu Aoki poprvé testoval nový čtyřtaktní stroj Proton V5.

Po Jeremy McWilliamsovi jenž své první testování nového Protonu V5 absolvoval minulý týden, vyzkoušel si tento nový čtyřtaktní stroj i druhý jezdec Robertsova týmu - Nobuatsu Aoki, který také své seznamovací testování nasměroval na dráhu letiště v Turwestonu, kde pod dohledem hlavního mechanika Lese Jonese zvládl otestovat základní vlastnosti a systémy pětiválcového motocyklu.
"Cítim v motocyklu hodně síly, více než jsem očekával," říkal po prvním testování Nobu Aoki. "Plyn je velmi hladký, žádné kolísání. Jsem velmi ohromený. První jízda s novým motocyklem byla velká legrace. Celý stroj vypadá velmi malý. Také jsem opravdu zaujatý samotným designem motocyklu. Zatímco mechanici pracovali na motocyklu, já jsem poodstoupil a důkladně jsem si ho prohlížel," doplňuje Nobuatsu Aoki.
Po prvním seznámení začal Aoki i s testováním stroje při vyšších rychlostech. Tým Proton nyní plánuje další testování ještě během tohoto týdne a to jak s Aokim tak i s Williamsem. Po tomto testování se definitivně rozhodne zda tento tým nasadí nový čtyřtakt již ve francouzském Le Mans či zda debut opět odloží.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist