Anketu Zlatá řídítka vyhrál Karel Hanika

V úterý uspořádali v pražském Top hotelu slavnostní vyhlášení vítězů ankety Zlatý volant a Zlatá řídítka. V sedmatřicátém ročníku ankety automobilových soutěží slavil již sedmé vítězství tovární jezdec Škody Jan Kopecký. Anketu Zlatá řídítka vyhlašovali poosmé, a s přehledem v ní poprvé zvítězil motocyklový závodník Karel Hanika.

Karel Hanika získal v novinářské anketě celkem 217 hlasů. Pro jezdce z Brna je zisk ceny Zlatá řídítka oceněním jeho velmi úspěšné sezony 2013, v níž vyhrál prestižní seriál Red Bull Rookies Cup a Mistrovství Evropy v kubatuře Moto3. V letošním roce bude Hanika závodit v nejnižší kubatuře mistrovství světa s továrním týmem KTM.
Druhé místo obsadil se 122 hlasy Libor Podmol, který je velkou postavou českého freestyle motokrosu a loni jen těsně prohrál finální bitvu o světový titul s Davide Rinaldim. Třetí v pořadí je Martin Michek (110 bodů), který reprezentuje špičku českého motokrosu a loni anketu Zlatá řídítka vyhrál.
Další dva jezdci z prostředí mistrovství světa silničních motocyklů, Jakub Kornfeil (82 bodů) a Karel Abraham (25 bodů), obsadili v pořadí čtvrté a páté místo. Cenu Františka Šťastného za přínos motocyklovému sportu dostal Milan Špinka, mistr světa na ledové ploché dráze z Nässjö 1974 a vítěz Zlaté přilby z roku 1973. Fotografickou soutěž o Zlaté oko vyhrál Petr Lusk za snímky z rallye Hedvábná stezka – Ruskou pouští.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist