American Supermotard v Bologni

Tímto článkem bych se chtěl ještě vrátit do minulého týdne, kdy se u příležitosti boloňské výstavy konal závod Supermoto s hvězdným obsazením (Checa, Biaggi, Bayliss, Capirossi apod.).

Před týdnem se u příležitosti boloňské výstavy konalo na speciální dráze přímo na výstavišti zajímavé motocyklové klání, o které zatím na těchto stránkách nebylo napsáno. Proto mi dovolte vzpomenou na supermotardový závod, kterého se vedle dalších zúčastnili mnohé hvězdy letošních šampionátů Grand Prix a WSBK.
Závod kategorie Supermoto, kterému přihlíželo údajně na 50 000 lidí (tomuto odhadu však osobně nevěřím, je to například jako v neděli na brněnské Grand Prix), byl rozdělen do tří samostatných závodů, z kterých se dva jely klasickým způsobem na dvacet kol a jeden 'americkým' způsobem, kdy na konci každého kola museli odstoupit poslední dva jezdci pořadí. V samotném klání jste mohli vidět takové jezdce jako jsou Max Biaggi, Carlos Checa, Troy Bayliss, Loris Capirossi, Andrea Dovizioso a Mattia Pasini z Grand Prix. Šampionát WSBK zastupovali například Ivan Clementi nebo Robert Ulm.
První závod se stal bitvou především mezi Španělem Carlosem Checou a Australanem Troyem Baylissem, kteří se honili až na cílovou čáru, kde byl šťastnější španělský jezdec. Třetí místo si připsal domácí Max Biaggi, který odolal náporu čtvrtého Andrea Doviziosa. Smutným hrdinou byl Ital Loris Capirossi, který závod vzdal pro poruchu jeho stroje.
Ve druhém závodě opět dominoval Španěl Checa, ale po startu chvíli vládli domácí jezdci v podání Maxe Biaggiho a Ivana Clementiho. Oba Italové však brzy podlehli nejen Checovi, ale i dalším jezdcům. Pro druhé místo si v tomto závodě dojel opět Troy Bayliss, následován tentokrát Mattia Pasinim. Nová akvizice Grand Prix 125 tak i tentokrát zajistila spokojeným domácím fanouškům pódiové umístnění. Max Biaggi dojel ve druhém závodě až na pátém mstě, za čtvrtým Andrea Doviziosem.
Třetí a divácky nejpřitahovanější závod “American Supermotard” měl zajímavý průběh hned v úvodu, kdy po kontaktu s Biaggim havaroval Troy Bayliss, jenž však rychle osedlal svůj stroj a stihl pokračovat v závodě (neprojel na posledním a posledním místě v daném kole). V čele v tu dobu jezdil opět Carlos Checa, jenž však postupem závodu chyboval a dvěmi haváriemi se vyřadil z boje o třetí vítězství. Po vyřazení všech ostatních jezdců zbyla ve finále dvojice Biaggi-Bayliss. Z vítězství nejen v posledním kole, ale i v celého závodu se radoval nakonec domácí borec Max Biaggi, jenž tak získal další triumf po svém vítězství z 30. listopadu v Římě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist