AMBOSELI Racing - testování Španělsko

Během minulého týdne se nový tým zúčastnil testování pneumatik Dunlop ve španělském Albacete a Valencii. Našim cílem bylo seznámit se s novými typy a směsmi pneumatik, provést první zátěžový test Honzy po operaci rukou a odzkoušet nové komponenty na motocyklu. Mezi testováním pneumatik Dunlop jsme využili také možnost zúčastnit se předsezoního testování společně s britskými jezdci supersportu v Cartageně.

Počátek testu v Albacete byl provázen nepříznivým počasím- déšť , vítr, chlad. To na druhou stranu přispělo k tomu, že Honza neměl hned od začátku maximální zátěž na operované předloktí a najel o proti předchozímu roku tréninkové kilometry na vodě. V závěru týdne se počasí zklidnilo a testy se mohly rozjet na plné obrátky a dosažené časy na kolo splnily daný cíl.
Na víkend jsme se s očekáváním přesunuli do Cartageny, kde již předpověď počasí byla mnohem příznivější a stabilní počasí umožnilo využít testování na tamním okruhu na 100 procent. Trať v Cartageně je technicky velmi náročná a rozmanitá, což klade velké nároky na určení správných brzdných bodů, včasnou akceleraci při výjezdu ze zatáček a najetí optimální stopy. První den se tak odehrával s cílem naučit se okruh a druhý den již byl věnován vlastní práci směřující ke zrychlení motocyklu.
V neděli večer následoval poslední přesun na okruh do Valencie, kde nás čekalo překvapení v podobě testování na zcela novém asfaltovém povrchu. Na Honzovi bylo od prvního kola vidět, že zde již minulý rok byl a trať zná, což se projevilo na časech a neustálém zrychlování.
Mimo jednoho pádu proběhlo testování bez větších problémů a ukázalo se, že příprava techniky přes zimu byla správná. Celkem jsme v průběhu testování najeli 1400 okruhových kilometrů za různých klimatických podmínek a různorodých okruzích. Celkově tým pracoval na výbornou.

Poděkování patří také panu MUDr. Kebrlemu za dobře odvedenou práci na Honzových rukách.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist