AMA Superstock - Fontana

Vítězem prvního závodu dnešního dne v kalifornské Fontaně se stal tovární jezdec Suzuki Ben Spies, náš Vincent Haskovec (foto) dokončil závod na 13. místě.

V jednou přerušeném závodě třídy AMA Repsol Superstock (po havárii Jacoba Holdena v sedmém kole) zvítězil tovární jezdec Suzuki Ben Spies, který s litrovým strojem získal postupně až více jak třísekundový náskok. Nakonec však s jistotou projel posledním kolem a projel cílem o 1,846 sekundy před nejlepším ze čtveřice továrních jezdců Yamahy, kteří se opět všichni seřadili, stejně jako v kvalifikaci, za vítězným Spiesem. Na druhém místě tedy skončil Damon Buckmaster, na třetím Jamie Hacking (+2,026), na čtvrtém Jason DiSalvo (+6,942) a na pátém Aaron Gobert (8,381), který se stal zároveň nejlepším jezdcem rodiny Gobertů, když jeho bratr Alex skončil na 14. místě a nejstarší Anthony na místě šestnáctém.
Na šestém místě v tomto závodě skončil tovární jezdec Kawasaki Roger Lee Hayden (+9,411) před svým kolegou z týmu a především také starším bratrem Tommy Haydenem (+9,976). Osmou pozici vybojoval kolega našeho Haskovce Steve Rapp (+25,496) před devátým Jasonem Pridmorem (+26,918) a desátým Geoffem Mayem (+27,155).
Náš Vincent Haskovec bojoval celou druhou polovinu závodu ve skupině usilující o osmou až třináctou pozici. Nakonec však patřilo Haskovcovi právě ono třinácté místo, když za vítězem zaostal o 27,992 sekundy.
V celkovém pořadí vede po dvou závodech Aaron Gobert (62 bodů) jen těsně před dvojicí Ben Spies, Jamie Hacking (oba 61). Čtvrtý je Damon Buckmaster (60) a pátý Jason DiSalvo (53). Náš Vincent Haskovec postoupil z 23. místa po závodě v daytoně na současné šestnácté (26 bodů).
Dnes v noci se ještě jede závod třídy Supersport, druhý závod třídy Superbike a vše uzavře závod třídy Formula Xtreme opět s účastí Vincenta Haskovce. O všech závodech se dozvíte zítra odpoledne.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist