AMA Elkhart Lake - sobota

Miguel DuHamel se radoval z vítězství v prvním závodě třídy Superbike a následně i z vítězství v závodě třídy Formula Xtreme, kde dojel náš Haskovec na šestém místě.

AMA Superbike - 1. závod
Kanadský "veterán" Miguel DuHamel opět potvrdil, že ještě nepatří mezi odepisované jezdce, když se v noci našeho času radoval v americkém Elkhart Lake z dalšího vítězství ve třídě Superbike. Pro DuHamela to bylo v pořadí 29. vítězství v kariéře, čímž se opět dostal na stejný počet vítězství jako Mat Mladin, se kterým je nyní opět na čele pomyslného hodnocení. Na druhém místě dojel v tomto závodě právě australský jezdec Mat Mladin, který za vítězem zaostal o 3,503 sekundy. Pro třetí místo si dojel Jake Zemke (+12,296) na dalším továrním stroji Honda CBR 1000RR.
Jako čtvrtý proťal cílovou pásku další jezdec Hondy, Ben Bostrom, který po těžkém souboji odsunul na páté místo svého bratra Erica Bostroma, jenž vodí v letošní sezóně tovární motocykl Ducati 999 F04. Pro šesté místo si dojel domácí jezdec Steve Crevier před Aaronem Yatesem, Geoffem Mayem, Shawn Higbeem a Ericam Woodem.
Před dnešním, druhým závodem, je na čele šampionátu pořadí následující: vede nadále Mat Mladin (300 bodů), ale druhý je již DuHamel (283), na třetí místo klesl Jake Zemke (278).
AMA Formula Xtreme
Na závěr sobotního programu se konal tradičně závod třídy produkčních šestistovek a i v něm se radoval Miguel DuHamel, který dokázal v nevídaném souboji na druhé místo odsunou o pouhých 0,030 sekundy Jake Zemkeho. Souboj se odehrál i o třetí místo, kde byl nakonec úspěšnější mladý Alex Gobert (+19,398), který z pódiového umístění sesadil Dougha Chandlera (+19,638). Pro páté místo si přijel Steve Crevier, který tak potvrdil svou znalost domácího okruhu. Náš Vincent Haskovec odstartoval do závodu z první řady a cílem projížděl na šestém místě, když na sedmou pozici odsunul svého loňského týmového kolegu Mike Ciccotta, jenž letos startuje na továrním motocyklu Buell XB 9R Firebolt.
Na čele šampionátu je po šesti závodech stále Miguel DuHamel (213), kterého pronásleduje Jake Zemke (202). Třetí je Alex Gobert (166) a na čtvrtém místě je již náš Vincent Haskovec (133). Pětici nejlepších doplňuje Jacob Holden (121).
Šampionát AMA pokračuje dnes druhým závodem třídy Superbike a také závody tříd Superstock a Supersport.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist