AMA Elkhart Lake - neděle

AKTUALIZACE č. 2 Miguel DuHamel se radoval z třicátého vítězství v kariéře AMA Superbike. Tommy Hayden vítězem závodů Superstock i Supersport.

AMA Superstock
Jako první se na start svého závodu postavili jezdci třídy Superstock a jako první se z bojů o vítězství odporoučel dosavadní lídr šampionátu a tovární jezdec Yamahy, Jamie Hacking z Británie, který již ve druhém kole havaroval. Sice svůj motocykl znovu osedlal, ale na lepší jak 25. místo s kolem ztráty to již nebylo.
Ze svého prvního letošního vítězství v této třídě se radoval tovární jezdec Kawasaki Tommy Hayden, který dokázal v posledním kole zdola dlouho vedoucího Joshu Kurta Hayese z provinčního týmu Kawasaki Attack. Rozdíl mezi prvními dvěmi jezdci v cíli byl pohých 0,018 sekundy. Na třetím místě dokončil závod Aaron Gobert s motocyklem Yamaha YZF R1, jenž odsunul na čtvrté místo svého týmového kolegu Jasona DiSalva. Pátý dojel za dvojicí továrny Yamaha naopak jezdec továrny Suzuki - Ben Spies z Texasu. Pro šesté místo si dojel nejmladší z rodinného klanu Haydenů - Roger Lee, zatímco sedmý dojel Jacob Holden, osmý Jason Pridmore, devátý Steve Rapp a desátý Scott Greenwood.
Náš Vincent Haskovec, nastupující do závodů této třídy se slabším motocyklem Suzuki GSX-R750, dokončil závod na deset kol se ztrátou 34,501 sekundy na 13. místě.
Zaváhání Jamie Hackinga využil jeho týmový kolega Aaron Gobert, který se ujal vedení, když na jeho kontě je 180 bodů, tedy o pouhý jeden víc, než na kontě druhého Hackinga (179). Třetí je v celkovém pořadí vítěz tohoto závodu Tommy Hayden (173), čtvrtý Jason DiSalvo (156) a pátý Roger Lee Hayden (154). Náš Vincent Haskovec (83) je na 15. místě.
AMA Supersport
Z druhého dnešního vítězství se radoval tovární jezdec Kawasaki Tommy Hayden, který po vítězství v závodě třídy Superstock zvítězil i v závodě třídy Supersport. Na druhém místě se umístil se ztrátou pouhých 0,030 Jamie Hacking a na třetím taktéž s minimální ztrátou Aaron Gobert (+0,282).
Jako čtvrtý přijel do cíle Jason DiSalvo, který na páté místo poslal bratra vítěze závodu, Rogera Lee Haydena. Šestý skončil tovární jezdec Suzuki Ben Spies, sedmý Ben Attard, osmý Michael Barnes, devátý Aaron Yates a desátý Jason Farrell.
Na čele šampionátu si Tommy Hayden (200) upevnil vedení před svým bratrem Rogerem Lee (176). Třetí je Jamie Hacking (173), čtvrtý Aaron Gobert (172) a pátý Jason DiSalvo (145)
AMA Superbike - 2. závod
Závod třídy Superbike končí program šampionátu AMA U. S. Superbike na okruhu Road America. Jeho start je plánován na 21:30 našeho času.
Ve čtvrtém kole závodu třídy Superbike nebezpečně havarovali Lee Acree, Jeremiah Johnson a Brian Boyd. Závod byl přerušen. Pokračovat bude po nutné přestávce a úpravě okruhu. V první části závodu se ujal vedení Jake Zemke, který během těchto úvodních čtyř kol získal 4,286 sekundy náskok na druhého Bena Bostroma. Dále již následuje pořadí v těsném sledu - DuHamel, Eric Bostrom, Yates, Mladin, Hayes a další. Stejně jako v MotoGP, je i v AMA U. S. Superbike pravidlo, kdy se předchozí časy nepočítají. Pořadí pouze určuje postavení jezdců na startovním roštu pro restart závodu (v AMA toto pravidlo narozdíl od MotoGP platí již řadu let).
Miguel DuHamel zvítězil i ve druhém závodě třídy Superbike a jako první jezdec v historii zaznamenal třicáté vítězství ve třídě AMA Superbike. Na druhém místě dojel po chybě v předposledním kole Jake Zemke, který vedl prakticky od startu závodu. Ztráta Zemkeho na DuHamela byla v cíli 4,017 sekundy. Na třetím místě dokončil závod Mat Mladin (+10,573), který odsunul na čtvrtou pozici svého týmového kolegu Aarona Yatese a na pátou Bena Bostroma od konkurenční Hondy. Druhý z Bostromů, Eric, dokončil závod na šestém místě. Nejlepší ze soukromých jezdců dokončil závod na sedmém místě, když tímto jezdcem byl Steve Crevier. Osmý dojel Larry Pegram, devátý Geoff May a desátý Eric Wood.
V celkovém pořadí šampionátu vede i nadále Mat Mladin (329), jeho náskok je však již pouze deset bodů, když druhý DuHamel má na svém kontě 219 bodů. Třetí je Jake Zemke (311), čtvrtý Eric Bostrom (235) a pátý Geoff May (220).
Šampionát AMA U. S. Superbike pokračuje 25. - 27. června na okruhu Brainerd.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist