AMA Barber - pátek

Mladin nejrychlejší v 1. kvalifikaci třídy Superbike. Vincent Haskovec zvítězil v kvalifikaci třídy Formula Xtreme.

AMA Superbike - 1. kvalifikace
Vítězem první kvalifikace se stal lídr letošního šampionátu Mathew Mladin, který jedno kolo zajel za 1:25,692 minuty a odsunul tak na druhé místo o 0,071 sekundy Jake Zemkeho. Třetí skončil tovární jezdec Hondy Ben Bostrom, jenž na čtvrté místo odsunul jezdce Suzuki a týmového kolegu Mladina, Aarona Yatese. Pátý skončil nestárnoucí Miguel DuHamel, šestý Joshua Kurt Hayes, sedmý Eric Bostrom na továrním stroji Ducati 999 F04 a osmý Geoff May na soukromé Suzuki GSX-R1000.
Formula Xtreme - kvalifikace
Český jezdec Vincent Haskovec zvítězil v jediné kvalifikaci na dnešní závod třídy Xtreme, když s časem 1:27,793 (s tímto časem by byl nejrychlejší i v ostrých Supersportech) dokázal odsunout na druhé místo továrního jezdce Hondy Miguela DuHamela a na třetí jeho kolegu Jake Zemkeho. Čtvrtým časem se prezentoval Alex Gobert a pátým Jacob Holden. Šestý skončil Larry Pegram, který odsunul na sedmou pozici Jasona Pridmoreho, jenž v tomto týdnu dostal oznámení o tom, že jeho tým konči v této třídě. Pridmore získal do konce roku do osobního držení oba motocykly týmu včetně služeb technického personálu. O chod týmu a o zisk financí se však musí již starat zcela sám.
AMA Supersport - volný trénink
Steve Rapp zvítězil ve dvou volných trénincích, které byly v pátek na programu této třídy. Dokázal tak s časem 1:28,520 dokonat triumf týmu Valvolina EMGO Suzuki, když po vítězství Haskovce v Xtreme, zvítězil Rapp i ve druhé kategorii motocyklů s obsahem 600 ccm. Zajímavostí však je, že zatímco Rapp startuje s motocyklem upraveným pro třídu Supersport, Vincent Haskovec byl skoro o sekundu rychlejší na motocyklu stejného obsahu, ale třídy Xtreme, tedy třídy, kde motocykly doznávají úprav pouze v rámci pravidel Superstock.
Druhým jezdcem tréninku třídy Supersport se stal Ben Spies na stroji Suzuki GSX-R600, zatímco třetí byl Tommy Hayden na tovární Kawasaki ZX-6RR. Nejlepší stroj Yamaha skončil načtvrtém místě, když v jeho sedle seděl Aaron Gobert, který odsunul na páté místo mladíka Jasona DiSalva, startujícího na stejném stroji.
AMA Superstock - volný trénink
Aaron Gobert se radoval z pozice nejrychlejšího jezdce volných tréninků, když na druhé místo odsunul svého týmového kolegu Jasona DiSalva a na třetí svého dalšího kolegu Damona Buckmastera. Čtvrtý dokončil trénink Ben Spies, pátý Jamie Hacking a šestý Steve Rapp. Sedmou pozici obsadil náš Vincen Haskovec, který stejně jako jeho kolega Rapp, startuje v této třídě na motocyklu s obsahem pouze 750 ccm. Osmou pozici obsadil Roger Lee Hayden, který skončil před svým bratrem Tommym- Desítku nejrychlejších doplnil Joshua Kurt Hayes.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist