AMA Barber - neděle

Zatímco Nicky Hayden se v Le Mans hledal, jeho bratři Tommy a Roger Lee získávali v Alabamě vavříny v závodech amerického profesionálního šampionátu.

AMA Repsol Superstock
Jamie Hacking se radoval podruhé v řadě z vítězství v závodě litrových štoků, když včera v noci našeho času zvítězil na okruhu Barber Motorsport Park před bratrskou dvojicí továrních jezdců Kawasaki. Druhý dokončil tedy závod Tommy Hayden před třetím Rogerem Lee Haydenem. Na čtvrtém místě dokončil závod Aaron Gobert, který na páté odsunul Joshua Kurta Hayese. Sedmý dokončil Steve Rapp, který porazil Jasonona Di Salva, jenž po výletě do trávy dojel na sedmé pozici. Za osmým Alexem Gobertem dokončil závod na deváté pozici Damon Buckmaster, který byl sužován zraněním z pádu v ranním Warm Upu. Desítku nejlepších doplnil Eric "Dřevo" Wood.
Náš Vincent Haskovec odstartoval do závodu, který se konal po dešťové nadílce, ze třetí řady. Jeho pouť však skončila již v prvním kole, kdy opustil pole jezdců po havárii.
V celkovém pořadí šampionátu třídy Superstock vede Hacking (135 bodů) před Aaronem Gobertem (118) a Damonem Buckmasterem (115). Náš Haskovec (48) je na osmnáctém místě.
AMA Pro Honda Oils Supersport
Ze svého prvního vítězství v profesionálním mistrovství USA třídy Supersport se včera radoval nejmladší z rodu Haydenů - Roger Lee, který na druhé místo odsunul svého nejstaršího bratra Tommyho (prostřední Nicky v tu dobu odpočíval po závodě v Le Mans) o pouhých 0,03 sekundy. Třetí místo v závodě šestistovek obsadil tovární jezdec Yamahy Aaron Gobert, který až v závěru odsunul na čtvrtou pozici svého kolegu Jamie Hackinga. Pátý dokončil závod Steve Rapp, jenž dokázal porazit šestého Aarona Yatese a sedmého Bena Spiese.
V celkovém pořadí vede Tommy Hayden (128) před svým bratrem Rogerem Lee (123). Třetí je v tomto šampionátu Jamie Hacking (113).
AMA Chevrolet Superbike
Druhý závod třídy Superbike se na okruhu u Birminghamu stal kořistí nestárnoucího Miguela DuHamela, jenž si tak připsal své 28. vítězství v kariéře AMA Superbike, čímž se opět přiblížil na rozdíl jediného vítězství od Mata Mladina. Jako druhý se opět umístil Jake Zemke, který i ve druhém závodě dlouho vedl. Tentokrát jeho čtyřsekundový náskok nedokázal zlikvidovat Mladin, ale Kanaďan DuHamel. Na třetím místě dokončil závod skoro s desetisekundovou ztrátou lídr šampionátu Mat Mladin.
Čtvrté místo obsadil Aaron Yates na druhém továrním stroji Suzuki GSX-R1000, zatímco na pátém přivedl do cíle tovární stroj Honda CBR 1000RR Ben Bostrom. Šestý skončil Joshua Kurt Hayes na nejlepším stroji Kawasaki ZX-10R, sedmý dojel Eric Bostrom z továrního týmu Ducati. Desítku nejlepších uzavřeli soukromníci Haner, May a Toye.
V celkovém pořadí nadále vede Mat Mladin (243), druhý je DuHamel (218) a třetí Jake Zemke (216). Čtvrté místo drží nejlepší soukromník Geoff May (154) před pátým Ericem Bostromem (147).
Šampionát AMA U. S. Superbike pokračuje již tento víkend na coloradském oválu Pikes Peak ve Fountainu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist