Almeria - čtyřhodinový závod

Na španělském okruhu Almeria se včera konal čtyřhodinový závod silničních motocyklů, kterého se zúčastnily také dvě české posádky.

Jiří Kadeřábek absolvoval včera ve španělské Almerii další ze závodů, které si tento mladý jezdec připravil na do svého testovacího plánu. Během posledních třech dnů roku 2003 to byl pro Jirku již třetí závod, když tentokrát se jednalo o čtyřhodinový, vytrvalostní závod. Jiří Kadeřábek společně s Jaroslavem Müllerem skončili v závodě na celkovém jedenáctém místě, když v hodnocení třídy Supersport byli na místě pátém. Do tohoto závodu nastoupili ještě také Mario Vlček s Tomášem Holubcem, kteří se celkově umístnili na 22. místě (Supersport – 9. místo).
“Byl to dobrý závod, který se jel za tepla 25. stupňů,“ říkal včera ihned po závodě Jiří Kadeřábek. “Byl pěknej a docela rychlej. Stabilně jsem jezdil časy mezi 1:47 a 1:49. Motorka jela výtečně, gumy jsem použil na zadek sliky SC3 a předek Pirelli SC1. V poslední hodině mi gumy úplně odešly a tak jsem jel raději na jistotu pátého místa. Za toto páté místo jsme dostali poháry a tak jich teď mám již 71 !“ pochlubil se Kaďas a hned i přidal jednu z nepříjemných zkušeností vytrvalostních závodů, kdy po chybě svého týmu, jenž mu nedal včas znamení, musel velice daleko tlačit svůj stroj. “Dvě hodiny před koncem mi došel benzín. Celý splavený jsem to dotlačil do boxů, ale zase jsem získal obdiv hodně lidí. Docela se těším domů, ale musím uznat, že takové teplo tam asi nemáte.“
Testovací program českých jezdců na jihošpanělském okruhu Almeria má dnes přestávku. Pokračovat se bude zítra, kdy je na programu volné testování. V sobotu 3. ledna je vedle testování také na programu další ze závodů, který se jede opět na osm kol (start ve 12:45). Program Vánočního testování bude zakončen již pouze klasickými testy ve dnech 4. – 5. ledna.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist