Alex Hoffman testoval RC 211V

Německý jezdec Alex Hofmann testoval v tomto týdnu stroj Honda RC 211V, ale i další stroje z pole šampionátu MotoGP.

Německý jezdec týmu Fuchs Kawasaki Racing Alex Hofmann navštívil město Nürnberg ve své vlasti, kde probíhá výstava Spietwaenmesse, největší výstava hraček v Evropě. Zde firma Scalextric představila svou novou kolekci závodních motocyklů třídy MotoGP, které v měřítku 1/18 vyrobili pro jízdu na autodráhách.
Němec Hofmann tak dostal příležitost testovat nejen svůj stroj Kawasaki ZX-RR, ale i například Hondu RC 211V Nickyho Haydena nebo Ducati Desmosedici Lorise Capirossiho. Alex Hofmann zjistil, že řízení jednoho ze šestnácti modelů MotoGP není žádná lehká věc. Po mnoha pádech nakonec přiznal, že řízení těchto strojů není žádná lehká věc a raději vyměnil ruční plynový pedál za pero a věnoval se podepisování plakátů pro návštěvníky této prezentace.
"Asi bych se měl v budoucnu držet skutečné jízdy, protože toto je opravdu hodně těžké," říkal Alex Hofmann, poté co absolvoval další z havárií a raději odstoupil od stolu s autodráhou. "Musím získat nějakou praxi a tak předpokládám, že toto bude dobrý způsob jak trávit čas do startu sezóny."
První produkty firmy Scalextric se očekávají na pultech prodejen v nejbližších dnech, jejich distribuce by měla trvat do prvního evropského závodu ve španělském Jerezu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist