Aktuality z dalšího čísla MSA

Bosso přispěchal s dalšími zajímavými aktualitami z posledního čísla MSA. Některé jsou opravdu zajímavé, posuďte ...

Bosso přispěchal s aktuálními informacemi z motocyklového světa a tak jako vždy, tak i nyní vás upozorňuji, že Bosso žije v jedné německy hovořící zemi a proto je článek bez české diaktriky. Děkuji za pochopení. * Nektere casy z Jerezu (testy Aprilie):
125 ccm:

Lucio Cecchinello 1:48,2
(jen pro zajimavost Pole - Position Pabla Nieta 1:49,0, ale v zime ma jerezsky okruh vetsi grip, navic vzhledem k teplotam - ted je tam ca o 15 stupnu chladneji, vyhovuje dvoutaktum lepe.)
Casey Stoner 1:49,6
Jorge Lorenzo 1:49,7
Emilio Alzamora 1:49,8
Stefano Bianco 1:50,2
250 ccm:
Manuel Poggiali 1:44,4
(Pole - Position cas Franca Battainiho byl vloni o 0,4 sec. pomalejsi)
Anthony West 1:45,4
Dirk Heidoff 1:47,5
Chaz Davies 1:47,6
Johan Stiegefelt 1:47,9
* Velke starosti jsou momentalne u Derbi resp. u Gilery. Novy konstrukter Olivier Liegeois zacina prakticky od zacatku, nebot ma k dispozici pouze starsi dily, ty novejsi vcetne veskerych informaci si vzal Harald Bartol s sebou (ke KTM?). A team manager DRD (Derbi Racing Development) Giampiero Sacchi je navic jeste nastvany, ze mu Bartol vzal s sebou ke KTM pul tuctu techniku (mechaniku). Duvod u vsech je jednoznacny - ne vsechny mesicni penezni dily byly vyplaceny pravidelne.......
* Ralf Waldmann shodil diky delenne strave 2 kg (ja to zkousel taky a funguje to, poznamka Bosso), do sezony chce shodit dalsi 2 kg a jit na start prvni GP s optimalni vahou 68 kg.
* Novym sponzorem mladeznicke nemecke motocyklove serie Challenge se misto Dark Dogu stala firma Red Bull.
* Velmi zajimavy clanek (polemika) je s legendami motocykloveho sportu o ruznych (i zrovna necistych tricich) nekterych hvezd minulosti. Krome hodne diskutovane srazce Harada - Capirossi v Buenos Aires 1998 me zaujala celkem pikantni - dle meho nazoru doposud neznama historka z roku 1994:
Kdyz prevzal Kocinski tehdy vedeni v MS, tak jeho nejvetsi rival Kevin Schwantz vyhlasil pomoci novinaru, ze kdo se vyspi s tehdejsi Kocinskeho pritelkyni, dostane od nej premiii 10.000 US - dolaru. Byla to pochopitelne predevsim psychologicka valka, ale splnila svuj ucel. Dostala se az k usim Johna Kocinskeho a ten pekne znejistel.......... K tomu Niall MacKenzie (nynejsi komentator Eurosportu - Superbike): "Ano, Schwantz byl specialistou na takove akce, vedel velmi dobre, ze se to velmi rychle donese k tem spravnym usim!"
* Velmi zajimava je historicka tabulka vsech 321 vitezu GP. Na cele je sice stale Agostini s 122 vitezstvimi, ale Rossi se uz probojoval na 7 misto (predstihl vloni Manga a Redmana) a stiha sesteho v poradi Reada (k nemu mu chybi jeste 2 vitezstvi) a pateho Doohana (- 4 vitezstvi). Z doposud aktivnich jezdcu je na konci prvni desitky Max Biaggi spolecne s dalsi italskou legendou Carlem Ubbialim. Nejvice si vloni polepsil Marco melandri z 81. mista se diky 9 vitezstvimi vloni posunul na 44. misto do spolecnosti Harady, Kata a sajdkaristy Olivera. A konecne na 137. miste je ceska legenda FRANTISEK STASTNY se ctyrmi viteznymi GP.
Prvni desitka ma aktualni poradi:
1. Giaccomo Agostini 122
2. Angel Nieto 90
3. Rolf Biland 81
4. Mike Hailwood 76
5. Mick Doohan 54
6. Phil Read 52
7. Valentino Rossi 50
8. Jim Redman 45
9. Anton Mang 42
10. Max Biaggi 39 a Carlo Ubbiali 39
z dalsich jeste aktivnich pilotu se v prvni stovce pilotu nachazeji:
30. Loris Capirossi 22
34. Ralf Waldmann 20
44. Daijiro Kato 17 a Marco Melandri 17
62. Youichi Ui 11
68. Masao Azuma 10
79. Kenny Roberts jr. 8
86. Olivier Jacque 7, Roberto Locatelli 7, Manuel Poggiali 7 a Arnaud Vincent 7 Článek napsal můj spolupracovním pro německy hovořící země “Bosso“.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist