Adolf Hänni mimo hru

Dvojnásobný mistr světa sajdkárů a mistr IDM Pekka Päivärinta a jeho švýcarský spolujezdec Adolf Hänni se rozešli a ne zrovna v přátelském duchu.

Do své příští jubilejní 30-té sezony jako spolujezdec už možná 56-letý Švýcar Adolf Hänni vůbec nenastoupí, ačkoliv se letos stal už podruhé světovým šampionem a zároveň i mistrem IDM. Vše přitom probíhalo na plný plyn a Hänni se připravoval na novou sezónu 2012. Přitom se v podstatě náhodou dozvěděl, že jeho řidič mistrovského sajdkáru Pekka Päivärinta v jednom rozhovoru řekl, že v příštím roce 2012 pojede s Francouzem Gregorym Cluzem.

"Potřebuji novou výzvu, a s Adolfem jsme vyhrávali často tím, že jsme odjeli všem soupeřům dopředu a bylo rozhodnuto. Navíc jsme spolu už vyhráli vše co se dalo!", okomentoval své překvapivé rozhodnutí trochu divně finský jezdec.
Hänniho toto rozhodnutí velmi překvapilo, měl už na příští rok podepsané některé sponzorské smlouvy na své závodění a najednou byl konfrontován s úplně jinou situací.

"Tato zpráva mě zastihla úplně nepřipraveného. Naposled jsem s Pekkou hovořil o naší účasti v britském šampioníátu, od které si Pekka sliboval větší mediální pozornost v TV, než je v IDM. A s tím jsem souhlasil, ačkoliv by tak byla ohrožena naše účast na některých závodech v IDM", řekl překvapený Adolf Hänni, který nyní uvažuje o úplném konci své dlouholeté kariéry, ve které zažil jako spolujezdec opravdové hvězdy typu Steve Webstera, Dereka Brindleyho, Klause Klaffenböcka, Mike Roschera či Markuse Schlossera. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist