Abe dobře nahradil Melandriho

Norick Abe zajel solidní závod a dobře tak nahradil zraněného Marca Melandriho, dokonce dokázal porazit i týmovou jedničku Carlose Checu.

V závodě třídy MotoGP se letos podruhé také svezl současný testovací jezdec továrny Yamaha Norick Abe z Japonska. Po kvalifikaci, která jezdci vůbec nevyšla, se dokázal Norick vyhnout úvodnímu drama před první zatáčkou jenž nakonec pomohla Abemu k pátému místu v cíli prvního kola. “Dnes jsem měl dokonalý začátek závodu, už v prvním kole jsem byl na pátém místě. Další moje časy na jedno kolo nebyly špatné, následoval jsem Ukawu a snažil se ho držet jak jen to bylo možné“, vzpomínal Norick Abe těsně po závodu.
V následujících kolech sváděl Abe souboj nejen s Ukawou, ale i s dotírajícím Alexem Barrosem a postupem závodu také s mladým Američanem Haydenem. Těsně za skupinou ve které jel Norick Abe se zformovala další silná skupina, kterou vedl Carlos Checa a Olivier Jacque a i tato skupina začala silně dotírat. “Myslím, že jsem mohl předjet Ukawu, ale zřejmě bych ztratil rychlost“, vzpomíná na nedělní souboj Abe. “Okolo poloviny závodu jsem nakonec Ukawu předjel a chtěl jsem být rychlý, ale pak okolo mě projel Barros. V posledním kole jsem se ho pokusil předjet, ale byl jsem široký. V poslední sekci se něco pokazilo na motocyklu a Hayden s Ukawou mě předjeli. Takže konec závodu už tak dobrý nebyl. Po celý víkend pracoval můj tým velmi dobře a chtěl bych tak každému poděkovat,“ zakončil Abe své vyprávění o nedělním závodě, ve kterém zaskočil v týmu Fortuna Yamaha za zraněného Marco Melandriho, a ve kterém dokázal porazit týmového kolegu a oficiálního jezdce Grand Prix Španěla Carlose Checu.
Abemu za jeho vystupování v pozici náhradníka za Melandriho poděkoval i týmový šéf Fortuny Yamaha pan Davide Brivio, který se také japonskému jezdci omluvil za problémy s motocyklem v závěru závodu. “Norick jel velký závod, potvrdil tak, že je spíše jezdec pro závody než do kvalifikace“, říkal Brivio. “Musíme se Norickovi omluvit za problém s motocyklem v závěru závodu, vypadalo to jako nějaký elektronický problém. Blahopřeji mu za jeho jízdu.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist