A na konec Ryuichi Kyionari

Poslední slova o Valencii pronese japonský mladík, který letos naskočil do seriálu MotoGP po smrti svého krajana "Daijiro-Sana".

Poslední slova po závodě třídy MotoGP ve Valencii zde nebyla ještě napsaná a tak je pronesl mladíček týmu Telefonica MoviStar Honda Gresini - Japonec Ryuichi Kiyonari.
Tento dvacetiletý jezdec absolvoval v neděli poslední závod v barvách Gresiniho týmu a připsal si další body za čtrnácté místo. V letošní sezóně, která znamenala pro nadějného Japonce průlom v dosavadní kariéře, zaznamenal Kiyonari během třinácti závodů osm bodovaných umístnění, když nejlépe skončil na jedenáctém místě ve španělské Catalunyi a v domácím Motegi. Nyní nemá Kiyonari prozatím místo do sezóny MotoGP 2004, ale po odchodu Valentina Rossiho doufá, že mu HRC dá vyniknout ve druhém roce, kdy by již měl využít své znalosti stroje RC 211V a také znalosti okruhů, které pro něj byly v letošní sezóně velkou neznámou. I tak se mladík po závodě ve Valencii vyjádřil na svůj letošní rok, že si jim splnil životní sen.
"Zde má MotoGP zkušenost končí," říkal Kiyonari po nedělním závodě. "Budu si tuto sezónu pamatovat jako na dobu, kdy jsem si naplnil svůj sen. Při pohledu do budoucnosti bych chtěl využít znalost, kterou jsem vytěžil ze závodění na Hondě RC 211V a doufám, že mi pomůže v jiných šampionátech. Z výsledků mého týmu jsem opravdu šťastný. Díku Faustovi a všem mechanikům, kteří mě v tomto roce pomáhali."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist