50 let Hondy v závodech Mistrovství světa

Zajímavou fotogalerii připravila společnost Honda k příležitosti výročí padesáti let své závodní existence. Ke stažení jsou zde fotografie, videa, wallpapery nejúspěšnějších modelů a nejslavnějších jezdců této továrny od roku 1954 až do současnosti.

Kapitoly článku

Na internetových stránkách world.honda.com naleznete galerii, rekapitulující závodní historii této japonské továrny založené v roce 1948 panem Soichiro Hondou. V ní naleznete takové hvězdy, jakými jsou například Angličan Mike Hailwood - držitel devíti mistrovských titulů, Jim Radman -6 titulů z kategorií do 250 ccm a 350 ccm, či Fredie Spencer mistr světa v pětistovkách z let 1983 a 1985.
V novějších galerkách jsou k vidění obrázky nezapomenutelného Michaela Doohana, který "půlitrům" kraloval od roku 1994 a na Hondě získal 5 mistrovských titulů. Trojnásobného světového šampiona Itala Lorise Capirossiho zde můžeme spatřit při jeho premiérové sezoně ve stopětadvacítkách, ve které rovnou získal titul.
Ze současných jezdců jistě zaujme Valentino Rossi při své první sezoně mezi pětistovkaři, Max Biaggi na „Camelu“, Dani Pedrosa i Nicky Hayden.
Krom toho si můžete stáhnout detailní fotografie a wallpapery nejúspěšnějších modelů Hondy počínaje RS142, slavnou NSR500 i současnou RC211V. Ke všem modelům si můžete přečíst stručný technický popis, dokonce si lze i jako vyzváněcí tón do telefonu stáhnout zvuk jejich motorů!!
Co se týká techniky, teď bez urážky nemyslím té motocyklové :-) (příkladem budiž Jawa), byli Japonci na samé špici již od začátku. Proto máme možnost shlédnout i unikátní barevné video ze závodu TT Isle of Man z roku 1961.
Na stránkách Hondy je další nepřeberné množství informací a archivních materiálů, které jistě stojí za malou ztrátu času a detailní prohlédnutí.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist