41th Macau Gran Prix – kvalifikace

Michael Rutter zvítězil v kvalifikaci na Grand Prix Macaa a do boje o sedmé vítězství se tak vydá z nejvýhodnější pozice.

Pošesté se z vítězství v kvalifikaci na Macau Grand Prix radoval britský jezdec Michael Rutter, který při své 13. návštěvě čínského městského okruhu opět překonal rekordní čas. Tentokrát se mu to podařilo o 1,3 sekundy a nová hodnota tak zní 2:26,644.
O pouhé 0,3 sekundy za Kawasaki ZX-10R Michaela Ruttera skončil motocykl Yamaha YZF R1, který pilotoval Rakušan Thomas Hinterreiter. Třetí místo vybojoval v kvalifikaci John McGuinness, který na čtvrtou pozici poslal vítěze první kvalifikace Steva Platera.
Nejrychlejším jezdcem na motocyklu třídy Supersport byl Steve Allan, jehož Yamaha YZF R6 byla celkově sedmá. Druhým nejrychlejším této třídy byl u nás oblíbený Rico Penzkofer, který s rakouskou Yamahou skončil celkově v kvalifikaci na 17. místě, na kterém na Allana ztratil 3,7 sekundy. Třetím nejrychlejším supersportařem skončil Brit Callum Ramsay.
Start 41. ročníku závodu Macau Motorcycle Grand Prix je zítra v 7:50 našeho času a přímým přenosem jej vysílá TV Eurosport od 7:45 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist