24 hodin Le Mans - závod (3)

Skončil letošní závod na slavném okruhu Bugatti. Triumf si odváží tovární stroje Suzuki, které obsadili dvě nejlepší místa v celkové klasifikaci. Úspěch zaznamenal i polský motocyklový sport.

Po dlouhých 24. hodinách skončil dnes v 15:00 hodin slavný závod v Le Mans. Z vítězství se radovala trojice Morrison-Dobe-Philippe na prvním stroji týmu Suzuki Castrol (Suzuki GSX-R1000). O tři kola zpět dojeli druzí Bayle-Gimbert- Dussauge ze stejného týmu a na stejném stroji. Stroj se startovním číslem dvě nabral po druhé hodině v noci vinou poruchy na výfukovém systému ztrátu více jak pět kol, ale v další části závodu tuto ztrátu tedy nakonec snížil na pouhá tři kola.
Třetí místo v závodě patřilo týmu #12 Free Bike Performance ve složení Donischal-Protat-Gomez, kteří se stali zároveň se strojem Yamaha YZF R7 také vítězi třídy Superbike. Jejich ztráta na vítězný tým celkové klasifikace činila 16 kol. Čtvrté místo se ztrátou 19. kol patří týmu #11 Kawasaki Igol / ART se strojem Kawasaki ZX-9R (Da Costa-Moreira-Devozon). Pátí dojeli Lerat Vanstaen-Jond-Cortinovis z týmu #91 Dap Moto na stroji Suzuki GSX-R1000. Šesté místo patří týmu GMT94 se strojem Yamaha YZF R1. Jezdci tohoto týmu (Scarnato-Holon-Jerman) prožili velké trápení, po první hodině jim patřilo až 52. místo ovšem i přes další problémy (druhá porucha a pád Jermana) nakonec vybojovali vynikající umístnění. Jejich ztráta na vítězný motocykl však činila 32 kol.
Vítězem kategorie Stocksport se stala posádka týmu #41 JMD Performance (Notte-Bocquet-Gibet), kteří dokončili v celkové klasifikaci na solidním dvanáctém místě. Jejich stroj Yamaha YZF R1 však nabral ztrátu 44 kol. V této třídě jistě není bez zajímavosti druhé místo, které po 24. hodinách patři polskému týmu #40 Poland Position, když jeho jezdci Kedzior-Badziak-Szkopek dovezli do cíle stroj Suzuki GSX-R1000 na celkovém 14. místě se ztrátou 46 kol a to ještě v dnešních ranních hodinách ztráceli pouze několik sekund na vedoucí stroj této třídy aby nakonec jejich ztráta skončila na dvou kolech. Dozajistě nádherný výkon jezdců, které známe také z našeho mistrovství. Adam, Pawel a Tomek musí být se svým úspěchem nesmírně spokojení.
Celkem dokončilo letošní závod 24 hodin Le Mans 41 posádek z 55 přihlášených (jedna posádka na start nenastoupila).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist