12 hodin Albacete

Šampionát Mistrovství Světa Endurance pokračoval nočním, dvanáctihodinovým závodem ve španělském Albacete a opět úspěšně si vedl slovenský tým Maco Moto Racing. Zvítězil tovární tým Suzuki Castrol #3.

V šestém kole se ujal tovární tým Suzuki Castrol #3 vedení, které udržel bez přerušení až do cíle závodu, který pro něj představoval během dvanácti hodin 448 kol. Z vítězství se tak radovali Vincent Philippe, Olivier Four a Matthieu Lagrive (všichni FRA), kteří porazili své největší konkurenty v podobě jezdců týmu Yamaha GMT 94 (William Costes, Sébastien Gimbert - oba FRA, David Checa - SPA). Na třetím místě skončil po obrovském souboji s továrním týmem Yamahy francouzký tým Endurance Moto 38, který nastupuje ve složení Gwen Giabbani, Frederic Jond a Stephane Duterne (všichni FRA).
Souboj se odehrál také o čtvrté místo, které nakonec pro sebe rozhodl tým Yamaha Austria Racing před Bolliger Team Switzerland. Na šestém místě dokončil náročný, dvanáctihodinový závod tým WRT Honda Austria, který opět nastoupil bez našeho Jaroslava Huleše, jenž stále není po svém zranění v pořádku. Do dalšího závodu, který se jede v japonské Suzuce, by však měl být Jarda již schopen zasáhnout.
Dalšího vynikajícího výsledku dosáhl ve Španělsku slovenský tým Maco Moto Racing, v jehož barvách nastupuje také náš Jiří Dražďák. Tým ve složení Martin Kuzma (SVK), Renzo Mazzoli (ITA) a právě Jirka Dražďák obsadil po dvanácti nočních hodinách skvělé 13. místo.
Na čele Mistrovství Světa je po třech závodech tým Yamaha GMT 94 (75 bodů) před týmem Suzuki Castrol (73) a Endurance Moto 38 (56). Tým Maco Moto Racing je se šesti body na 17. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist