Finále první sezóny WildMotors CUPu na Slovakiaringu

Orechová Potoň, Slovakiaring - S blížícím se podzimem se také první sezóna WildMotors CUPu a WildMotors Endurance přiblížila svému závěru. Finále se konalo ve dnech 23.-24.9.2015 na moderním a ultrarychlém okruhu Slovakiaring poblíž Dunajské Stredy.

Ve většině plánovaných závodů bylo o co bojovat, protože kromě Ladies Trophy nebylo v ostatních kategoriích nic rozhodnuto. Odpovídal tomu i zájem závodníků, těch se na Slovakiaring sjelo opravdu hodně a byli příslibem dramatických a napínavých závodních klání.

Začínáme, jako již tradičně první den našich eventů, vytrvalostním týmovým závodem Endurance na 3h.To je příležitost pro 2-4 členné týmy předvést nejen svou rychlost na trati, ale i chytrost, taktiku a strategii při volbě pit-stopů. Tím si tyto závody získaly velkou oblibu mezi jezdci i diváky.

Po dopoledních kvalifikacích se na start odpoledního závodu postavilo rekordních 51 týmů, což byl letos rozhodně nejvyšší počet. Nejlépe si v kvalifikaci počínaly a na prvních místech gridu stály tyto týmy:

1. Dafit – Brandtner, Hartl, Štěpanovský (SBK)
2. PBBH – Polach, Bazala, Brejcha (SBK)
3. Bomby RT – Kříž, Novotný, Řasa (SBK)
4. Šubrt RT – Krejčí, Šubrt, Rejchrt (SBK)
5. GARO 1 – Kudlik, Klimits (SSP)

Přesně ve 14h startér za pomoci státní vlajky odstartoval závod a poslední WildMotors Endurance letošní sezóny mohl začít. Start se až na malé výjimky povedl a všechny týmy se vydaly na dlouhý mnohakolový závod. V jeho průběhu se ve vedení střídaly týmy GARO1, PBBH a DAFIT, došlo také k několika pádům, které se naštěstí obešli bez vážnějších následků, ale to už k takovýmto klání patří.

O konečném výsledku nakonec rozhodla drobnost a to konkrétně nedostatek paliva, kdy jezdec týmu GARO1 přetáhl svůj stint a nestihl v čas zajet do boxu ke střídání a důsledkem toho mu v následujícím kole došel benzín, čímž jeho tým nabral 11 minutovou ztrátu.

Konečné výsledky Vytrvalostního 3h závodu:

Kategorie Superbike:

1. DAFIT – Brandtner, Hartl, Štěpanovský
2. OKD – Kolek, Jeleň, Havelka
3. PBBH – Polach, Bazala, Brejcha
4. Rikimoto – Zpěvák, Brhlík, Frank
5. Šubrt RT – Krejčí, Šubrt, Rejchrt

Kategorie Supersport:

1. Honda team – Benko, Ježovica
2. GARO 1 – Kudlik, Klimits
3. GARO 2 – Hanzalík, Majerčík
4. Brain racing SSP – Parma, Peterka, Šprojcar
5. Hogner Boys – Ramba, Hrbáč, Ducháč

Večer poté proběhlo vyhlášení výsledků tohoto závodu a především celého 1. ročníku WildMotors Endurance 2015!!!

Celkovými vítězi se v kategorii SBK stal tým PBBH ve složení Polach, Bazala, Brejcha a v kategorii SSP tým Brain racing SSP ve složení Parma, Peterka, Šprojcar.

Další výsledky: ZDE


Druhý závodní den čekal na jezdce neméně zajímavý a také řádně nabitý program. Dopoledne, po ranním volném tréninku, byly na řadě dvě kvalifikační jízdy, které měli rozhodnout o postavení na roštu pro závody jednotlivců. Jak už bylo v úvodu zmíněno, bylo o co jet, protože většina kategorií byla, co celkového pořadí týká, zcela otevřená.

V kvalifikaci Supersportů bylo pořadí nejlepších takovéto:

1. Marek Zpěvák – Kawasaki ZX6R
2. Patrik Hobelsberger – Suzuki GSXR
3. Erik Samák – Yamaha R6
4. Karel Brandtner – Yamaha R6
5. Martin Frank – Yamaha R6

Samotný závod nabídl více než dramatickou podívanou od samého začátku až do konce. Hned na výjezdu z první zatáčky „obdržel“ jeden z jezdců nepříjemného „hajda“ a bylo jen štěstím, že se vše obešlo bez následků. V průběhu závodu musel kvůli technickým problémům odstoupit Karel Chupaa Brandtner a také několik pádů protřídilo startovní pole. Jak se blížil konec závodu, stupňoval se boj o vítězství a pozice na stupních vítězů. O vítězi nakonec rozhodlo pouhých 25 tisícin vteřiny!!!

Pořadí SSP:

1. Patrik Hobelsberger
2. Marek Zpěvák
3. Lukáš Droppa
4. Erik Samák
5. František Dřížďal

Dalším závodem v pořadí byly Superbiky a zde jsou výsledky kvalifikace:

1. Marek Hartl – BMW S1000RR
2. Jiří Štěpanovský – Yamaha R1
3. Štefan Cirbus – BMW S1000RR
4. Tomáš Borovka – Yamaha R1
5. Martin Kolek – BMW S1000RR

V tomto závodě probíhal od počátku velký souboj mezi trojicí Hartl, Cirbus a Borovka, kterou z povzdálí sledovali Lukáš Brejcha a Boris Bittner na které se ještě v závěru dotáhl M. Kolek. Boj první místo pro sebe rozhodl, nástupem ve druhé polovině závodu, Marek Hartl. Zajímavostí je krásné 22. místo Kristýny Endalové na KTM RC8R mezi všemi superbikovými střelci!!!

Pořadí SBK:

1. Marek Hartl
2. Tomáš Borovka
3. Štefan Cirbus
4. Lukáš Brejcha
5. Martin Kolek

A na závěr byl naplánován závod kategorie ROOKIES pro začínající závodníky, kteří se nedostali do hlavních závodů. Čelo startovního roštu vypadalo následovně:

1. Jakub Černý – Aprilia RSV4
2. Filip Krejbich – Ducati 1098
3. Jan Hruška – Yamaha R6
4. Lukáš Lapiš – BMW S1000RR
5. Martin Goliáš - Honda CBR1000RR

V tomto závodě bojovali o nejvyšší umístění především tři borci a to Hruška, Lapiš a Černý. Ve finále se musela R6 Honzy Hrušky sklonit před objemem a jezdeckým umem Jakuba Černého a Lukáše Lapiše.

Výsledky závodu ROOKIES:

1. Lukáš Lapiš
2. Jakub Černý
3. Jan „ACE“ Hruška
4. Juraj Bajtgovský
5. David Sedlák

Na závěr velmi podařeného dne proběhlo vyhlášení výsledků všech tří závodů, byli dekorováni nejlepší a byli také vyhlášeni nejlepší závodníci celého ročníku WildMotors CUPU 2015. Všichni obdrželi kromě pohárů také věcné ceny a poukazy na kredit pro příští sezónu 2016 a to v celkové hodnotě 100.000 CZK.

Celkové výsledky CUPu:

SBK – WildMotors CUP 2015:

1. Tomáš Borovka 175b.
2. Lukáš Brejcha 141b.
3. Richard Bazala 131b
.

SSP – WildMotors CUP 2015:

1. Lukáš Droppa 121b.
2. Jan Schreiber 100b.
3. Richard Čáp 71b
.

SENIOR-TROPHY 2015

1. Tomáš Peterka 105b.
2. Radovan Štěpánek 100b.
3. Miroslav Polach 80b.

LADIES-TROPHY 2015

1. Petra Hlavsová 115b.
2. Petra Fuchsíková 94b.
3. Kristýna Endalová 60b.

 

Kompletní výsledky WildMotors CUP 2015: ZDE

Děkujeme Vám tímto za přízeň v letošním roce a již teď se těšíme a připravujeme na ten další. Věříme, že bude ještě úspěšnější než ten letošní a rádi Vám nabídneme ještě větší porci ježdění a zábavy!!!

Sledujte nás na Facebooku a také na našem webu – oznámení termínů pro příští rok se blíží!!!

Váš tým WildMotors.cz

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist