Cílem závodu v Assenu projel Salač šestý

Uplynulý víkend uspořádali v Assenu v pořadí druhé závody seriálu Moriwaki GP3 Junior Cup, které se tentokrát jely při mistrovství světa produkčních motocyklů WSBK. Na dráze okruhu TT Assen se představil jezdec týmu Montáže Brož Racing Filip Salač, který v Nizozemsku obsadil šesté místo.

Vzhledem k velmi nabitému závodnímu programu byl pro naši třídu v pátek vypsán pouze jeden trénink, při kterém se Filip seznamoval s tratí, takže nejel na plno a skončil na sedmém místě před domácími a zkušenějšími jezdci.

Těšili jsme se tak na sobotní kvalifikaci, kterou nám organizátoři přesunuli z odpoledních hodin až na sedmou večer. Bohužel v předchozích třídách bylo mnoho pádů, olej na trati, a tak dále, takže se celý program posouval a náš jediný měřený trénink byl přesunut na neděli. Také v den závodu jsme se museli přizpůsobit, protože kvalifikace i závod byly z důvodu silného deště a restartovaného druhého Superbikového závodu opět odsunuty do podvečerních hodin.

Měřený trénink byl zahájen v neděli v 17:10 hodin a trval pouhých 15 minut. Vzhledem k předchozímu dešti a vodě na trati se jelo na mokrých pneumatikách. Filip si v prvních kolech při změněných podmínkách opět načítal trať a jezdil i těch pár kol, které mohl najet na 6. – 10. pozici. Po naší signalizaci vjížděl do posledního kola naplno a po třech měřených úsecích byl čtvrtý. Jenže hned poté přišel pád. Filip tedy své dobře rozjeté kolo nedojel a naopak se propadl na jedenácté místo.
Zkrácený závod byl odstartován v 18:30 hodin a byl vypsán pouze na šest kol. Vyjíždělo se taktéž na mokrých pneumatikách. Po zhasnutí startovních světel se dostal Filip rychle dopředu, ale v první zatáčce mu to jezdci z obou stran zavřeli, musel zaklapnout a odsunul se na desátou pozici. Jelikož je to ale závodník, zabojoval a nakonec dojel šestý.

První projel cílem N. Papapavlou, což bylo pro všechny velké překvapení a rádi bychom jemu, ale také druhému M. Brenneru a třetímu V. Van Der Valku touto cestou pogratulovali.

„Na podmínky, které jsme tu měli, tento víkend hodnotím celkem kladně,“ uvedl Filip Salač. „Assen pro mě byla opět jedna velká neznámá a před závodem jsem měl možnost na ni natrénovat pouze čtrnáct kol včetně měřeného tréninku.“

„Mrzí mě pád v posledním kole kvalifikace, kdy jsem měl výbornou výchozí pozici dostat se na čtvrté místo startovního roštu. Byl jsem v pořádku a motorka potřebovala jen pár drobných oprav,“ pokračoval český závodník a závěrem dodal: „Na závod, který se jel necelou hodinu po kvalifikaci jsem se přesto těšil a užil si ho. Už teď se těším na další závody. Chtěl bych poděkovat celému teamu, rodině a všem co mi fandí a podporují.“

Filip Salač nadále zůstává na čele tabulky a my mu držíme palce do dalších závodů. Rádi bychom poděkovali všem partnerům a sponzorů, kteří nás podporují a v neposlední řadě fanouškům!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist