Vauxhall North West 200: Favoritů je celá řada

84. ročník závodu "North West 200" pod názvem "Vauxhall International North West 200" začíná dnes prvními tréninky.

Pořadatel závodu «Vauxhall North West 200» neponechal letos nic náhodě a tak se na startu letošního ročníku, jenž se jel poprvé 1929, objeví skvělá konkurence.

Kromě hvězd známých z minulých let tohoto závodu, jako jsou Alastair Seeley, Michael a William Dunlop, Michael Rutter nebo John McGuinness, se tentokráte objeví i dvě nová jména: Josh Brookes a Karl Harris.

Především 33-letý Alastair Seeley je vážným uchazečem o další vítězství na tomto trojúhelníkovém okruhu v Severním Irsku. Pilot bydlící jen kousek od trati, by chtěl letos vyhrát všechny závody, ve kterých bude na startu. Vloni dokázal vyhrát třikrát a také třikrát byl odmávnut šachovnicovým praporkem jako druhý!


Michael Dunlop má naopak jasný cíl, když vloni se mu nepodařilo ani jednou dokončit závod v Top-3, tedy dojet co nejvíckrát na bednu. Při národních závodech v Cookstownu a v Tandragee demonstroval 25-letý "Lokalmatador", skvělou formum když dokázal vyhrát závody kubatury Superbike.


Jeho o tři roky starší bratr William Dunlop patří především v obou závodech kubatury Supersport po změně motocyklu z Hondy na Yamahu k těm největším favoritům. Vloni zde dokázal jednou vyhrát, jednou skončil těsně druhý za Alastairem Seeleym.



Se 13 prvními místy je Michael Rutter nejúspěšnějším aktivním závodníkem v letošním startovním poli, pouze Robert Dunlop, jenž 2008 na tomto okruhu v tréninku k «North West 200» smrtelně hvaroval, zde vyhrál vícekrát (15). Zda je ale už Rutter po své zlomenině nohy při jarním testování schopen vyhrávat, se teprve ukáže.


John McGuinness je naopak velkým specialistou na kubaturu Superbike. 41-letý pilot Hondy zde z posledních čtyř závodů na trojúhelníkovém okruhu mezi městy Portstewart, Coleraine a Portrush dokázal dva vyhrát. Ostatně tento jezdec už vyhrál 19 závodů na Tourist Trophy! Rechnung haben.



Už čtyřikrát stál na stupních vítězů Guy Martin, ale ještě nikdy na tom nejvyšším. U fanoušků velmi oblíbený Brit - především kvůli tomu, že říká to, co si myslí - měl v posledních rocích hodně smůly, a tu by chtěl konečně prolomit.




S angažováním Australana Josh Brookese a Brita Karl Harrise se podařilo pořadatelům dostat na start dva skvělé piloty z britského superbikového šampionátu. Oba dva si dělají oprávněné naděje, že hned při své premiéře budou schopni promluvit výrazně do bojů o přední místa.


Jeremy McWilliams ukázal vloni, že i jako nováček na tomto okruhu může závodit o vítězství. Ex-vítěz Grand-Prix je po odchodu Ryana Farquhara velkým favoritem kubatury Supertwins.

Nesmíme ale zapomenout ani na další oblíbené jezdce, jako jsou: Stuart Easton, Bruce Anstey, Cameron Donald, Conor Cummins a třeba Jamie Hamilton. Možná je můžeme nazvat "outsidery", ale právě oni mohou hodně překvapit.
Vauxhall International North West 200 - program

Úterý 14. května
Tréninky všech kubatur: 9:30 - 14:30

Čtvrtek 16. května
Tréninky všech kubatur: 9:30 - 14:30
Závody: 15:15 až 21:00

Supersport závod 1
SuperTwins závod 1
Superstock závod 1

Sobota 18. května

Superbike závod 1
Supersport závod 2
SuperTwins závod 2
Superstock závod 2
Superbike závod 2

Ovšem i pojízdný "saniťák" je hodně rychlý!


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist