V sedle Nortonu pojede letošní TT Isle of Man Australan Brookes

Vítěz britského šampionátu superbiků z roku 2015 Josh Brookes nastoupí na start letošního ročníku slavného podniku TT Isle of Man, kde bude součástí tovární skupiny Norton. Australan v roce 2016 závodil ve světovém šampionátu superbikových motocyklů WorldSBK a letos znovu pojede s Yamahou seriál BSB.

Jezdeckou sestavu továrního týmu britského Nortonu tvoří dva Australané Josh Brookes a David Johnson. Oba pojedou v kategorii Superbike TT a Senior TT s komplet novým strojem Norton SG6, který vychází z jen nedávno představené silniční verze V4 SS. Motorku vyrobili v továrně Nortonu Donington Hall a vývoj plus testování má na starosti dvojnásobný vítěz TT Steve Plater.

Pro Joshe Brookese není závodění na ostrově Man nic nového. Poprvé tam závodil v roce 2013 a byl nejrychlejším nováčkem. O rok později už zajel na sedmé místo v závodu Senior TT. Po dvouleté přestávce chce Australan na své předchozí výkony navázat. „Především jsem chtěl být zpátky na TT poté, co jsem v posledních dvou letech toužil po návratu a závodění na ostrově,“ uvedl Josh Brookes.

„Líbí se mi historie Nortonu a bude skvělé být součástí jeho příběhu. Je to něco, co mě doopravdy zajímá a z čehož jsem hodně nadšený. Je těžké předvídat výsledky a to zvlášť tady na ostrově. Nebyl jsem tu dva roky a nevím jak moc Norton pokročil, ale o motorce jsem zatím slyšel jen skvělé věci. Z reálného pohledu, pokud závod dokončíme bez problému a po čtrnácti dnech budu na 132mph, můžeme slavit.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist