U Hondy zůstává McGuinness s Cumminsem

Honda Motor Europe pro letošní sezonu road racingu potvrdila dvojici zkušených a ověřených jezdců v podobě Johna McGuinnesse a Conora Cumminse. S motocyklem Honda CBR1000RR Fireblade SP budou s týmem Honda Racing závodit v Tourist Trophy na ostrově Man v kategorii TT Superbike a TT Senior plus v závodech třídy Superbike North West 200.

Na slavné Tourist Trophy měl loni John McGuinness velkou smůlu, když si při tréninku zlomil člunkovou kost. Přesto dokázal v závodech třídy TT Superbike a TT Senior dosáhnout umístění v první desítce a závod elektromotocyklů TT Zero dokonce vyhrát. V roce 2015 má McGuinness šanci přijet na ostrov Man s konkurenceschopnou technikou a v plné kondici, aby bojovat o další vítězství, kterých už má na svém kontě jednadvacet.

„Není pochyb, že rok 2014 byl pro mě velmi náročný,“ uvedl John McGuinness. „Otřáslo to moji sebedůvěrou a zpomalilo, což jsem ale nyní připraven hodit za hlavu. Chci jít znovu do toho a vyhrávat závody. Už jsem to říkal dříve, ale Honda je pro mě jako rodina a tato podpora představuje všechno. Teď už se nemůžu dočkat až budu zpátky na motorce a ukážu, že starý pes jako je stále plný života.“
Loni jel Conor Cummins s týmem Honda Racing premiérový ročník a zaznamenal hned několik velmi dobrých výsledků jako například umístění na stupních vítězů v North West 200 a TT Isle of Man včetně druhého místa v závodu TT Senior. Díky těmto výkonům, ale také kvůli jeho vysoké pracovní morálce pokračuje osmadvacetiletý závodník s Hondou rovněž letos a jeho cílem nebude nic jiného než usilovat o vítězství v závodech.

Conor Cummins k dalšímu pokračování s týmem Honda Racing uvedl: „Rok 2014 byl pro mě skvělý. Splnil jsem si dlouholetý sen závodit pro tovární tým Hondy a příležitost, kterou jsem dostal jsem se snažil využít co nejlépe. Z faktu, že s týmem zůstávám také v roce 2015 jsem nadšený a nyní s roční zkušeností v sedle Fireblade SP uvidíme, čeho dokážeme dosáhnout. Doufejme, že se nám podaří zaznamenat nějaké dobré výsledky.“
Mimo závodění pro tým Honda Racing bude John McGuinness a Conor Cummins soutěžit v barvách soukromé stáje Jackson Racing s motocykly Honda CBR600RR v třídě Supersport NW200 a TT, dále v mistrovství světa vytrvalostních závodů v třídě Superstock s motocyklem Fireblade SP. Conor Cummins navíc pojede s týmem road racing v třídě Superstock.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist