U Governor's Bridge je po víkendu čtvrtá koruna

Víkend na ostrově Man pokračoval ve znamení slavné TT. Michal „Indi“ Dokoupil v sobotu absolvoval tréninkové jízdy, později zajeli k pomníčku Petra Hlavatky a u Governor's Bridge pokračovali v tradici, kde také letos nechali jednu korunu. V neděli pak sledovali závody Superbiků.

Kapitoly článku

Sobota – TT Isle of Man
1.června 2013 (tréninky)

Ráno nás vytáhlo z postelí sluníčko a hezké počasí. Museli jsme si přivstat, protože hned dopoledne se konal trénink velkých solo tříd, po kterých se měl jet závod Sidecar a potom trénink Lightweightů. Na R6 jsme dali nové pneu, protože nás v tom nejlepším případě čekaly čtyři kola na každé motorce. Po dvou kolech jsme měnili opět převod, protože tento motor je o něco slabší, ale zase má lepší točivý moment a Indi si zlepšil čas na 19:39, který ho posunul na lepší startovní pozici 45 do závodu.

„V pátek jsme neměli opět možnost nic moc natrénovat, takže nám přišlo vhod, že se sobotní program odsunul částečně na neděli, a nechali nás přes den trénovat. Bylo mnohem příjemnější nečekat celý den na trénink, a jet hned takto dopoledne. Museli jsme zase trochu popřemýšlet nad převody, protože druhý motor je jiný, nicméně se pohybujeme nyní maximálně o jeden zub tam a zpět na zadní rozetě a nakonec jsme se opět vrátili k převodu, který jsem jel na supersportu. Taky se mi podařilo vyladit polohu tlumiče řízení tak, aby se mi neunavovaly ruce a zároveň fungoval přesně, jak potřebuji.“

Po sajdách nám vyšly i tréninky Lightweightů, kde Indi taky objel čtyři kola. Ještě před tréninkem jsme byli na brzdě, ale nedozvěděli jsme se žádná zajímavá čísla, protože máme spolu s Powercommanderem na motorce tune-up modul, který si sám postupně upravuje mapu podle jízdy, a tak se dá ještě určitý progres očekávat. Časy se nám podařilo vylepšit, ale budeme se snažit dostat pod 21 minut.

„Získat letos stříbrnou repliku v jakékoliv třídě bude strašně těžký pro kohokoliv, protože špička v čele s Dunlopem jedou jako mimozemšťani. Motorka je rozhodně lepší, než co jsem měl loni. Po dvou kolech jsme taky změnili převod, protože jsem cítil, že by to ještě sneslo vzadu zub dolů, protože mi nevycházeli kvalty a motorku jsem přetáčel. Po výměně to už byla paráda a v zatáčkách už jsem se cítil mnohem lépe. Akorát ještě musíme trochu sáhnout na podvozek, protože se mi zdála motorka tvrdší a měla tak tendenci uskakovat v zatáčce do stran.“

Po tréninku jsme vyrazili na nákup, a potom k pomníčku Petra Hlavatky, kde jsme nechali věnec od jeho kamaráda závodníka Petra Javůrka a Indiho závodní věnec z letošního Staráku. Rodný Kyjov to sice není, ale je to blízko. Pak jsme u Governor´s bridge mrkli pod „náš“ kámen, kde každý rok necháváme korunu, takže letos jsme přidali čtvrtou minci.

Neděle – TT Isle of Man
2.června 2013

Normálně bývá v neděli pro závodníky volno, kdežto hodně návštěvníků se těší na Mad Sunday, kdy se všichni vydají na motorkách na trať. Tentokrát byl ale odložen závod Superbiků ze soboty na 14:15 neděli, takže jsme se dohodli, že se pojedeme někam koukat. Prvně jsme přemýšleli nad Creg ny baa, ale nakonec jsme se rozhodli pro zatáčku Hillberry. Dopoledne bylo počasí na tričko, ale na Manu je to vždycky zrádnější, a jak jsme čekali na ten start závodu, začalo se docela ochlazovat. Nebyli jsme zdaleka tak vybavení, jako otřelí návštěvníci, takže příště to chce rybářskou židličku, tašku s jídlem, pitím a teplou deku. Nakonec jsme se startu dočkali …

... když projely první litry, koukali jsme na sebe, jako bychom byli v jiném světě … tohle prostě byla jiná dimenze a o tom, že se jedná o motorky za sedmdesát tisíc liber a více v sedle se špičkovými jezdci, nebylo pochyb. Vždycky jsme si říkala, jak to může diváky bavit celých těch šest kol, tedy dvě hodiny, ale ono se fakt skoro pořád na trati něco děje a navíc bylo dobře i slyšet komentování z rádia, takže jsme věděli dobře, co se kde děje, a kdo vede. Pro všechny včetně Indoše to byl vážně zážitek, protože jsme ještě nikdy neměli čas a příležitost se takto na nějaký závod podívat. Dunlop s přehledem a velkým náskokem vyhrál nad druhým Cameronem Donaldem a třetím Johnem„McPintem“. Micky D. má letos do všech závodů vážně dobře našlápnuto! Večer jsme navštívili Rackovi (já říkala, že ta ornitologická stanice by nebyla špatná :-)), kde jsme měli výbornou a hlavně zdravou večeři, po které jsme šli brzo spát, protože Indiho čekal první závod.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist