TT: Supersporty vyhrál Johnson, Dokoupil jednadvacátý

V pondělí byly na programu hned dva závody. Ten první patřil třídě Supersport (4kola) a měl startovat v 11:45 hodin, druhý závod v pořadí měla třída Superstock (4kola) s časem startu v 15:00 hodin (SEČ). Počasí ale bylo proti, déšť a hustá mlha způsobila takové zpoždění, že Supersporty nakonec startovaly až ve tři odpoledne a závod třídy Superstock zrušili a přesunuli na úterý.

Parádní výkon zaznamenal v prvním závodu třídy Supersport Gary Johnson, jenž si na konto připsal své druhé vítězství TT na Manu a zároveň je prvním jezdcem motocyklu značky Triumph od roku 2003, který Tourist Trophy vyhrál.
Populární jezdec a vítěz z roku 2011 Gary Johnson bojoval o zlato ve čtyřech kolech s Bruce Ansteyem z Valvoline Padgett's Hondy, jehož v napínavém závěrečném kole porazil rozdílem pouhé sekundy a půl. O dalších deset sekund pak Johnson porazil jezdce týmu Honda MD Racing Michaela Dunlopa, který dnes skončil třetí.

Stupně vítězů minul Dean Harrison na Yamaze v barvách týmu Martrain, pátý v pořadí je jezdec Tyco Suzuki William Dunlop a šestý Guy Martin z Tyco Suzuki. Vítěz sobotního klání superbiků Conor Cummins bojoval v sedle Hondy týmu Jakson Racing o pozice do šestého místa, ale závod nedokončil, když v posledním kole odstoupil v Ginger Hall.
Český motocyklový závodník Michal “Indi“ Dokoupil startoval do závodu supersportů osmadvacátý a v sedle Yamahy nakonec závod dokončil jednadvacátý, jen těsně za Jamie Hamiltonem na Hondě Wilson Craig Racingu, který dnes jako poslední získal stříbrnou repliku. Michalu Dokoupilovi patří po skončení prvního závodu supersportů replika bronzová.

Ředitelství závodu představilo změny, které se týkají harmonogramu závodního týdne. V úterý 3.června startuje ve 13:15 hodin (SEČ) závod třída Superstock (4kola), 15:30 hodin je kvalifikace Sidecar (1kolo) a v 16:25 hodin kvalifikace třídy Lightweight (1kolo).
Výsledek - TT Supersport_Race 1.pdf
Start list - TT Supersport 1.pdf

Smutná zpráva dorazila v podvečer ohledně úmrtí závodníka Boba Price, který havaroval ve třetím kole závodu a následkům zranění podlehl.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist