TT: Pondělní tréninky

První tréninky, které byly na programu v sobotu pro nepřízeň počasí zrušili a přesunuli na pondělí 27.května. Počasí už bylo mnohem příznivější, takže nic nebránilo, aby letošní ročník legendární Tourist Trophy na ostrově Man odstartovaly první jízdy na Horském okruhu dlouhém 37,87 míle.

Tréninky odstartovaly kolem půl osmé večer, těsně potom, co nováčci jeli svá první kola v doprovodu zkušených vodičů. Nejrychlejším a s celkem čtyřmi koly také nejpilnějším jezdcem pondělních jízd třídy Superbike byl Bruce Anstey (Valvoline Padgett's Honda), který si na konto připsal 127.473mph, což je celkem raketový start. Druhý je se 126.355mph dvacetinásobný vítěz závodu TT John McGuinness (Honda Racing) na němž už snad následky zlomeniny člunkové kosti nejsou vidět. Třetí v pořadí je Gary Johnson (Lincs Lifting Ltd), čtvrtý Wiliam Dunlop, pátý Michael Dunlop a v top 6 figuruje jezdec BMW Michael Rutter.

Výsledek - TT Superbike.pdf
V kategorii Superstock zajeli v kvalifikačním tréninku nejrychleji bratři Dunlopovi. K tomu jim stačilo jedno kolo, kde Michael Dunlop nastavil v sedle BMW 123.239mph a William Dunlop na stroji týmu Tyco Suzuki 122.461mph. První pětici uzavřeli jezdci Kawasaki třetí David Johnson, čtvrtý Horst Saiger a pátý James Hillier (121,167mph).

Výsledek - TT Superstock.pdf
S motocyklem Triumph 675R byl nejrychlejším jezdcem kategorie Supersport Gary Johnson, jemuž naměřili 122.619mph. Druhý v pořadí je jezdec Hondy John McGuinness (118.672mph), třetí další jezdec Hondy Johnston Lee (118.183mph), čtvrtý Dan Kneen (Honda/Cookstown B.E.Racing) a první pětici uzavřel jezdec Yamahy Dean Harrison (118.082mph). Český motocyklový závodník Michal “Indi“ Dokoupil (Motopoint Indy Racing Team) si hned napoprvé zajel pro šestnáctou příčku s časem 19:43.626 (114.756mph).

Výsledek - TT Supersport.pdf
V kategorii Sidecar zajela nejrychleji posádka Dave Molyneux a Patrick Farrance s časem 19:47.828 (114,350mph). Na druhém místě jsou Ben a Tom Birchallovi, třetí je dvojice Karl Bennet a Lee Cain. Dalším českým závodníkem na TT je Milan Vorel, který jezdí společně s jezdcem Nev Jonesem a po prvních tréninkových mílích jim patří předposlední šestačtyřicátá pozice.

Výsledek - TT Sidecar.pdf
V kategorii Sidecar už také došlo k vážnější nehodě, když v Sulby Bridge havarovala posádka Tony Thirkell a Nigel Barlow. Zatímco Thirkell vyvázl bez zranění, jeho kolegu Barlowa transportoval vrtulník do nemocnice s předběžně avizovaným zraněním kotníku.

Druhé kvalifikační tréninky byly na programu v úterý 27.května 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist