TT 2022 – Pondělní závodní program na ostrově Man

V pondělí byly na programu celkem tři závody TT. Jako první jeli klání na tři kola jezdci třídy Supersport, kde byl nejúspěšnější Michael Dunlop. Následovalo klání posádek třídy Sidecar v níž získali své jedenácté vítězství Ben a Tom Birchallovi. Třetím kláním dne byla třída Superstock a tam si pro první místo dojel Peter Hickman.

Monster Energy Supersport TT – závod (1)

Michael Dunlop (MD Racing Yamaha) si v pondělí dopoledne připsal své dvacáté vítězství na závodech TT na ostrově Man, když v prvním závodě Monster Energy Supersport Race 1 zajel nový rekord kola 129,475mph a porazil Deana Harrisona (DAO Racing Kawasaki).

V průběhu tří kol nebyl mezi Dunlopem a Harrisonem příliš velký rozdíl, když je v jednu chvíli dělila méně jak jedna desetina. Nicméně jezdec ze Severního Irska nakonec dokázal svého rivala setřást, a po svém strýci Joeyovi a Johnu McGuinnessovi, je nyní teprve třetím jezdcem, který vyhrál dvacet závodů TT.

Velký favorit letošního ročníku Peter Hickman (K2 Trooper Beer by PHR Peformance) závod dokončil třetí a to po těsném souboji s Lee Johnstonem (Ashcourt Racing Yamaha) a Jamesem Hillierem (RICH Energy OMG Racing Yamaha). Ve výsledkové listině prvního klání supersportů je český závodník Michal Dokoupil (Rock Net, Yamaha YZF-R6) s bronzovou replikou na sedmnácté pozici. Slovenský závodník Miroslav Sloboda (Laki RT 53 & Dragster) je ve výsledcích devětačtyřicátý.

Výsledková listina - monster-energy-supersport-tt-race-1-supersport-result.pdf

3wheeling.media Sidecar TT – závod (1)

Bratři Ben a Tom Birchallovi splnili v pondělí odpoledne očekávání a vedli úvodní závod 3wheeling.media Sidecar TT Race od startu až do cíle, přičemž duo Haith Honda dosáhla rychlosti 119,22mph, což je jen o trošku méně než je jejich vlastní rekord na kolo. Vítězstvím v prvním klání letošního ročníku TT získali svůj již jedenáctý triumf na TT a osmý v řadě.

Bitva o druhé místo probíhala mezi dvěma posádkama až do cíle. Jednalo se o domácí sestavu Ryan a Callum Croweovi (Haven Homes), jenž si ve svém teprve druhém závodě TT zajistili druhé místo před Petem Foundsem/Jevanem Walmsleym (FHO Racing). Obě posádky dělilo jen 0,11 sekundy a v posledním kole obě překonaly rychlost 118mph.

Výsledková listina - 3wheeling.media-sidecar-tt-race-1-sidecar-result.pdf

RL360 Superstock TT – závod

Start posunuli na 18.35 hodin místního času a závod zkrátili na tři kola s povinnou zastávkou v boxech hned po prvním kole. A byl to Peter Hickman (Gas Monkey Garage by FHO Racing BMW), kdo si v pondělí večer připsal své druhé vítězství v letošních závodech TT 2022 na ostrově Man. Svým soupeřům nedal šanci a získal celkově sedmé vítězství na TT.

Na druhém místě se umístil místní hrdina Conor Cummins (Milenco by Padgett's Motorcycles), který zajel nový osobní rekord 133,116mph, což bylo zároveň i nejrychlejší kolo závodu. Pro Cumminse to bylo poprvé, co překonal hranici 133mph. Na třetí pozici skončil Davey Todd (Milenco by Padgett's Motorcycles), jenž mohl slavit své první pódiové umístění. Těsně za stupni vítězů skončili jezdci Dean Harrison, Michael Dunlop a Jamie Coward, přičemž Coward obsadil své třetí šesté místo v TT 2022 v řadě.

Výsledková listina - rl360-superstock-tt-race-superstock-result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist